driver_kaskader Opublikowano 11 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2014 Od 2 dni zauwazyłem ze jak jeżdze po mieście to od czasu do czasu samoczynnie gasnie potem nie chce zapalić i zapala za 3 razem czasem za 2. Dziwna sytuacja bo wczoraj zgasł mi 5 razy a dzisiaj raz. Świeci sie check engine. Na trasie nie gaśnie. Skrzynia automat. Obstawiam któryś czujnik tylko który ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi79 Opublikowano 11 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2014 Mi zgasł raz , po sprawdzeniu kompem okazało się ,że katalizatory słabe , po wymianie do teraz spokój , oczywiście u Ciebie może być inna przyczyna . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hot_rider Opublikowano 11 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2014 sprawa prosta jak budowa cepa, sczytaj błąd i będziesz wiedział w czym rzecz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 12 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 Obstawiam na 90% czujnik położenia wałka - ale trzeba sprawdzić czy to na banku 1 czy 2... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
driver_kaskader Opublikowano 12 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 próbowałem zczytać błedy metoda kluczyk- gaz ale jakoś bez skutku. Jutro pojade na komputer. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 13 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2014 próbowałem zczytać błedy metoda kluczyk- gaz ale jakoś bez skutku. Jutro pojade na komputer. Oto to to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek1111 Opublikowano 15 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2014 jak sie zakończyła u ciebie ta sprawa z czujnikiem jakie były oblawy ja mam podobny problem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 16 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 Do tej pory miałem przypadłość gdzie po fest rozgrzaniu i zgaszeniu auta nie chciało ono odpalić, dopiero jak ostygło troche to paliło no i winowajcą był właśnie czujnik wałka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
driver_kaskader Opublikowano 16 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 Problem rozwiązany, wymieniłem czujnik położenia wałka rozrządu ten od strony kierowcy i błedów już nie ma. Są dwa czujniki jeden jest z zakrzywioną wtyczką a drugi jest z prostą u mnie walnięty był ten z zakrzywiona. Dodam od siebie że rozrząd numer 2 to jest ten po stronie kierowcy, czujniki nie pasuja naprzemiennie bo myślałem że w razie czego zamienie stronami. Teraz jest cacy i żadnego gaśnięcia czy falowania na obrotach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.