Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

WP 12 Kabelek pod siedzeniem kierowcy

toxicity

Rekomendowane odpowiedzi

Podczas odkurzania auta odkryłem kabelek z szara wtyczka pod siedzeniem kierowcy. Wychodzi on z tunelu środkowego. I teraz pytanko doczego on? ogrzewanie foteli (brak w sterowania w tej opcji wyposażenia) a moze do subwoofera?

post-78015-0-07825000-1402511724_thumb.jpg

post-78015-0-16041600-1402511731_thumb.jpg

post-78015-0-94473700-1402511735_thumb.jpg

Podczas odkurzania auta odkryłem kabelek z szara wtyczka pod siedzeniem kierowcy. Wychodzi on z tunelu środkowego. I teraz pytanko doczego on? ogrzewanie foteli (brak w sterowania w tej opcji wyposażenia) a moze do subwoofera?

Pod siedzeniem powinny być tylko białe wtyczki jedna od pasów, druga od zasilania elektrycznego foteli (silników) każda z dwoma kabelkami, grzanie z trzema kabelkami bodajże żółta. Jak dobrze widzę tam jest tylko jeden przewód- pojedyńcze wtyczki były do czujników otwarcia drzwi- białe. Do subwoofera jest wtyczka z 6-cioma kabelkami, pod siedzeniem pasażera. Może to jakaś wtyczka do zestawu telefonicznego?

Jest to złącze anteny do zestawu głośno mówiącego. Powinna być podłączona do centrali telefonu znajdującej się w tylnej części tunelu za popielniczka dla osób na tylnich siedzeniach.

• 2 tygodnie później...

Krzycho59 - czy nie orientujesz się czy suba można dołożyć jeżeli jest wtyczka?

Mam też pytanko odnośnie telefonu. Na panelu sterowania posiadam klawisz słuchawki tel.ale jest on nieaktywny. Czy to oznacza że istnieje możliwość doposażenia auta o tel.?

Pozdrawiam

Krzycho59 - czy nie orientujesz się czy suba można dołożyć jeżeli jest wtyczka?

Mam też pytanko odnośnie telefonu. Na panelu sterowania posiadam klawisz słuchawki tel.ale jest on nieaktywny. Czy to oznacza że istnieje możliwość doposażenia auta o tel.?

Pozdrawiam

Jasne, jeżeli masz wtyczkę pod siedzeniem pasażera po prostu wpinasz i gra, z tego co pamiętam nie ma żadnych dodatkowych ustawień dot. suba w oprogramowaniu audio. Co do telefonu wydaje mi się że jeżeli posiadasz kompletny zestaw telefonicznym z gniazdem w miejscu na kubki i wsadzisz w niego telefon a z tego co pamiętam wychodziły zestawy do nokii i simensa c25 czy jakoś tak to automatycznie po naciśnięciu klawisz połączy się z telefonem i masz dostęp do funkcji telefonu, książki i takie tam- ale uwaga to nie jest zestaw bezprzewodowy musisz mieć odpowiedni telefon do umieszczenia w zestawie.

Pozdrawiam

Jasne, jeżeli masz wtyczkę pod siedzeniem pasażera po prostu wpinasz i gra, z tego co pamiętam nie ma żadnych dodatkowych ustawień dot. suba w oprogramowaniu audio. Co do telefonu wydaje mi się że jeżeli posiadasz kompletny zestaw telefonicznym z gniazdem w miejscu na kubki i wsadzisz w niego telefon a z tego co pamiętam wychodziły zestawy do nokii i simensa c25 czy jakoś tak to automatycznie po naciśnięciu klawisz połączy się z telefonem i masz dostęp do funkcji telefonu, książki i takie tam- ale uwaga to nie jest zestaw bezprzewodowy musisz mieć odpowiedni telefon do umieszczenia w zestawie.

Pozdrawiam

Jeśli nie było suba fabrycznie, to może być wiązka z tylko jednym kanałem, zamiast dwóch i trzeba dosztukować przewód na odcinku od radia, do złączki po prawej stronie pod schowkiem.

Do złącza na telefon, które jest w radiu, z tego co wiem, to możesz dokupić przejściówkę ISO i podpiąć dowolny zestaw, nawet pod bluetooth.

Jeśli nie było suba fabrycznie, to może być wiązka z tylko jednym kanałem, zamiast dwóch i trzeba dosztukować przewód na odcinku od radia, do złączki po prawej stronie pod schowkiem.

Do złącza na telefon, które jest w radiu, z tego co wiem, to możesz dokupić przejściówkę ISO i podpiąć dowolny zestaw, nawet pod bluetooth.

Kiedy nabyłem Primerkę, pod kable w tunelu podłączyłem zestaw Cark i oczywiście łączył się bezproblemowo, korzystałem z głośników samochodowych i mikrofonu oryginalnego ale ów przycisk ze słuchawką nie działał, nie było też wyświetlane połączenie na ekranie konsoli. Może teraz ktoś coś z tym zrobił, ja tylko piszę co było kiedy się tym zajmowałem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...