DINO Opublikowano 19 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2013 Inna sprawa, że ten motor "nie lubi gazu". zawsze mnie zastanawia, że ten silnik w X-sie nie lubi gazu a w P12 już jest spoko i jeździ się bez problemowo, czym to jest podyktowane :D każdy silnik nie lubi gazu, który jest źle wyregulowany i dobrany do auta, bo żaden silnik nie lubi jeździć na ubogiej mieszance i to niezależnie od tego czy jeździ na LPG czy PB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelekm Opublikowano 4 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2013 Hej, Dawid212 I jak problem z wypadaniem zapłonów ? Bo jestem ciekaw ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yoozva Opublikowano 22 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2013 no właśnie, Kolego rozwiązałeś problem? co się okazało? mam nadzieję że nie miałeś remontu takiego jak u mnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelekm Opublikowano 23 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 Raczej nie liczyłbym na odpowiedź Dawid212 w tym temacie ........... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pazura Opublikowano 3 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 Witam jak w temacie po podłączeniu pod komputer wskazuje błąd 300 wypadanie zapłonu podczas jazdy samochodem wyczuwalne jest szarpanie obojętnie czy jadę na benzynie czy na gazie x-trial 2,0 b+g 2002r, do tej pory wszytsko chulało jak trzeba cewki sprawdzone i świece wymienionepozdrawiam i z góry dziekuję za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 3 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 sprawdź luzy zaworowe na poczatek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pazura Opublikowano 3 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 dzieki za szybką odpowiedz dzisiaj podjade do mechanika zeby mi to sprawdził wnioskując że luzy zaworowe mogą byc przyczyną takiego szarpania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 3 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 moga być, od czegoś trzeba zacząć, jaka instalacja ile przejechane?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pazura Opublikowano 3 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 Instalacja włoska bedini samochód ma niby przejechane 200tys km na gazie nie mazm pojecia. Mam go dopiero 6 miesięcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 3 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 ojoj no to z serwisem tego może być problem, zakręć butle od gazu i wtedy pojeździ i zobacz czy dalej tak będzie, jak nei to czas na zrobienie insalacji LPG, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pazura Opublikowano 3 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 Tylko ze ja juz jezdziłem na samej beznynie i caly czas jest tak samo nic sie nie zmienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 3 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 ale chodzi o to, czy zakręcałeś butlę od gazu, bo może pomimo jazdy na benzynie, popuszczać gaz w kolektor i zalewa silnik, jak coś to będę w Zamościu na święta i sylwestra, to możemy się ugadać, zawsze wożę ze sobą kompa do aut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yoozva Opublikowano 3 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 ooo koledzy ja też mam taki mały kłopot od tygodnia, błąd się pojawił i po dwóch trzech dniach znikł, a auto poszarpuje, szczególnie jak mam zapięty bieg i stoję na nim na D i na hamulcu, a ostatnio zaczął z lekka przygasać na wyhamowaniu. Cewki też mam dobre a świece wymienione. Te wibracje to coś jakbym miał diesla. .. tylko że miałem 15.000km wstecz robiony kapitalny remont silnika i na moje oko nie powinno się coś takiego dziać..chyba że uważacie że właśnie po takim przebiegu wychodzą luzy i trzeba to skontrolować? Osobiście podejrzewam wtryskiwacze. Co wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pazura Opublikowano 4 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 Butli jeszcze nie zakręcałem Na piątek jestem umówiony z mechanikiem na sprawdzenie luzów na zaworach czy posiada ktos dane? mechanik mówi mi że są to zawory hydrauliczne i nie będzie luzu ja na tych sprawach się niez znam proszę o poradę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 4 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 hydrauliczne sa w SR20DE a Ty posiadasz QR20DE gdzie jest podany luz zaworowy i tak: na zimnym ssący 0,24-0,32 wydech 0,26-0,34 ciepły: ssący 0,32-0,40 wydech 0,33-0,41 przy okazji ciśnienie sprężania 11,9bar norma minimum 9,9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maius Opublikowano 4 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 Na problemy z przygasaniem pasowałoby przepływkę pomierzyć, ale nie wiem czy uszkodzona może powodować wypadanie zapłonów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yoozva Opublikowano 6 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 A mi koledzy dziś usterkę zdiagnozowano i mam błąd p0420 czyli walniety katalizator. Mechanik mówi że sondy lambda pracują odpowiednio. Czyli do diaska mam kolejne koszty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 6 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 (edytowane) A mi koledzy dziś usterkę zdiagnozowano i mam błąd p0420 czyli walniety katalizator. Mechanik mówi że sondy lambda pracują odpowiednio. Czyli do diaska mam kolejne koszty... Katalizator można tanio kupić na allegro używany 250-600. Edytowane 6 Grudnia 2013 przez karibox1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 6 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 na poczatek załóż tulejkę, a jak nic nie da to wywal i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yoozva Opublikowano 7 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2013 Dino, a możesz mi wytłumaczyć na jakiej zasadzie działa ta tuleja? trochę zielony jestem w tym temacie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 7 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2013 odsuwa lambade od spalin i ECU myśli, że są czyste po przejściu przez KAT, choć ja nie miałem kata i nie wywalało błędu sondy a na badaniu spaliny wzorcowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragonPL Opublikowano 12 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 Butli jeszcze nie zakręcałem Na piątek jestem umówiony z mechanikiem na sprawdzenie luzów na zaworach czy posiada ktos dane? mechanik mówi mi że są to zawory hydrauliczne i nie będzie luzu ja na tych sprawach się niez znam proszę o poradę. witam kolego jak rozwiązałeś ten problem ? ja mam podobnie i nie wiem jak to usunąć .pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeamDragon Opublikowano 12 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 Witam jak w temacie po podłączeniu pod komputer wskazuje błąd 300 wypadanie zapłonu podczas jazdy samochodem wyczuwalne jest szarpanie obojętnie czy jadę na benzynie czy na gazie x-trial 2,0 b+g 2004r, do tej pory wszytsko chulało jak trzeba cewki sprawdzone i świece wymienionepozdrawiam i z góry dziekuję za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelekm Opublikowano 12 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/103578-wypadaj%C4%85ce-cykle-zap%C5%82onu/ Ale i tak jestem ciekaw - co powoduje u Ciebie ten problem. Pisałem wcześniej, że u mnie sam się rozwiązał (tankując inne paliwo), ale to chyba nie jest tak do końca. Błąd dalej się pojawiał (szczególnie zimą) teraz nie pojawia się wcale. Aha, zauważyłem także, że gdy autem trochę 'potelepie' (np. na promie w Świnoujściu ) - to błąd zaraz się pojawia ..... Pewnie jakiś czujnik, ale nie wiem niestety który. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 12 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 jak już wszytko wymieniłeś to sprawdził bym regulację LPG (co tam masz zamontowane) i luzy zaworowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi