Leon 73 Opublikowano 12 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 Czołem Czy ktoś może wie jaką wartość powinien mieć kąt wyprzedzenia osi sworznia zwrotnicy osi przedniej po lifcie +2" ??? Ostatnio robiłem drobny remoncik zawiechy (wymiana dwóch piast, sworzni wahaczy, tulei wahaczy, tulei i łaczników stabilizatorów ) no i po wszystkim trzeba było pojechać na geometrię. Diagnosta ustawił wszystko ale z wyprzedzeniem męczył się i nie dał rady. Wartości fabryczne mieszczą się w parametrach: +02o 39' +00o 30' / - 00o 30' , ale do liftu nie mają żadnych parametrów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirun Opublikowano 9 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 Siema.Trochę czasu od czerwca minęło ale u mnie wyglądało to tak-po lifcie spec od zawieszeń ustawił mi ponownie geometrię wg ustawień fabrycznych.Przejechałem już ok 3tys i nic się nie dzieje więc chyba miał rację.U mnie największy bałagan zrobił się na tylnej osi.Skończyło się dodatkowo na wymianie tuleiwahaczy i śrub mimośrodowych-bez tego nie można było zbieżności tyłu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.