Żupol Opublikowano 12 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 Witam serdecznie wszystkich nie znalazłem nic w internecie ani tu na forum, a mianowicie chodzi mi o szyberdach typu TOP SLIDER, który został zamontowany przez nissana w moim terrano II z 1996 r.Usterka polega na tym że po kręceniu korbką uchyla się ok 5 mm-10 mm i dalej nie idzie tak jakby go coś blokowało. Czy jest jakiś sposób na naprawę.Może ktoś z was rozbierał, naprawiał to proszę o wskazówki. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred77 Opublikowano 13 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2014 Witam serdecznie wszystkich nie znalazłem nic w internecie ani tu na forum, a mianowicie chodzi mi o szyberdach typu TOP SLIDER, który został zamontowany przez nissana w moim terrano II z 1996 r.Usterka polega na tym że po kręceniu korbką uchyla się ok 5 mm-10 mm i dalej nie idzie tak jakby go coś blokowało. Czy jest jakiś sposób na naprawę.Może ktoś z was rozbierał, naprawiał to proszę o wskazówki. pozdrawiam Jeżeli to jakieś nieoryginalne okno w dachu to ciężko będzie coś wydumać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 13 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2014 najlepsze są w T1 , tak prosta konstrukcja że po ciemku i po piwkach byś naprawił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 13 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2014 Dario chyba jest w temacie ale wagaruje ostatnio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hasan_ciach Opublikowano 11 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2014 (edytowane) u mnie po ostatnich ulewach jak śmietnik stał pod chmurką zauważyłem że przez szyberdach się leje normalnie wizualnie nie stwierdziłem żadnych ubytków w uszczelkach itd. chyba czeka mnie silikonik i żegnaj szyberku... Edytowane 11 Lipca 2014 przez Hasan_ciach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 11 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2014 (edytowane) zdejmij go i udrożnij 4 kanały spustowe, jak odchylisz podsufitkę to zobaczysz , węże są prowadzone słupkami, ujścia w progach ... no różne już nazwy słyszałem, ostatnio ktoś porównywał do kiosku z warzywami, ale to o aerodynamikę chodziło ale śmietnik ... ? Edytowane 11 Lipca 2014 przez lemmy69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hasan_ciach Opublikowano 12 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 (edytowane) kiosk to honker a śmietnik to tak ogólnie,o wozie do wszystkiego bo to wszędołazy. patrol-parch,kowadło itd... a co do tych wężyków podsufitką wczoraj odkopałem ten temat i najpierw tak zrobię. silikon to taka ostateczność. Edytowane 12 Lipca 2014 przez Hasan_ciach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrastorun Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Mnie też dotknął problem wody w kabinie,kapało z posufitki. Rozebrałem całość i okazało się że odkleiła się szyba w przedniej częśći,korozja.Resztę zobaczycie na fotkach.Użyłem kleju dekarskiego Sudala,po nałożenie nadmiar zebrałem palcem .I patent na przytrzymanie uszczelki na właściwym miejscu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2014 ja bym użył kleju do autoszyb, gdybym miał pod ręką oczywiście patent to patent, trza nagrodzić pomysłowość a tak na marginesie ... na powyższym przykładzie widać, kto Mac Gywera oglądał albo jeszcze wcześniej ... w socjalistyczno-survivalowym ustroju wychowany każdy przedmiot w zasięgu ręki może w jednej chwili stać się bronią by po chwili przejąć rolę sztućca lub grzebienia kiedyś z Hubertem próbowaliśmy rozwinąć temat "Pierwsza pomoc dla kierowcy ... i samochodu" ... ciekaw jestem co Piotr wozi w schowku, chyba moglibyśmy się wiele nauczyć Piotrze, bądź łaskaw ... http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/93535-pierwsza-pomoc-dla-kierowcy-i-samochodu/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żupol Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2014 szyberdach oryginalny(widziałem w niejednnym terranku) założony w servisie nissana w nieczech(mam papiery) na razie nie rozbieram bo nissanek stoi u kosmetyczki (blacharka) jak odbiorę auto rozbiorę i się pochwalę nowinkami-pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiang33 Opublikowano 9 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 podepnę się do tematu. Mój problem polega na tym, że szyber przestał się otwierać. Po naciśnięciu przycisku słychać tylko "cyknięcie" i tyle, brak reakcji. Przerabiał ktoś taki problem? Czy jest możliwość wyciągnięcia samego silniczka szyberdachu bez demontażu całego szyberdachu? Dodam, że mam zamknięty szyberdach i nie idzie go w żaden sposób otworzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Juran2 Opublikowano 31 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2016 Odświeżę trochę temat. W moim terrano II nie działał szyberdach. Silniczek nie kręcił nawet na krótko. Postanowiłem wymienić silniczek - kosz na allegro od 120 do 200 zł plus przesyłka. Przeszperałem aukcję i okazało się że identyczny był montowany w niektórych modelach Nissana Primera, tylko że aukcję tego silniczka dla primery to koszt 15-50 zł plus przesyłka. Z przesyłką dostałem silniczek za 40 zł. Trzeba oczywiście porównać jaki jest u Was, może u od czegoś innego pasuje. U mnie był Bosch FRE 12v 0130821827 Wymiana jest bez problemowa, kilka śrubek i ze 3 nakrętki. Po zamontowaniu działa jak nowy. Zawsze kilka złotych w kieszeni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi