Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

abs szaleje :)

kokos219

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich od 5 dni JESTEM posiadaczem nissana primiera p11 2.0 TD 1999 Mam problem z  abs-mi   podczas wolnej Jazdy 10 - 20 km \ h włącza mi sie abs Jak jade Powyżej 20 Wszystko Jest OK! I NASTĘPNE pytanie po odłączeniu na chwile czujnika TEMPERATURY zapalił mi sie check i nie gaśnie!Co zrobić zeby zgasł?Z góry dziekuje za odpowiedzi !

zrób diagnostykę silnika - usuniesz błąd po odpięciu czujnika i zrób diagnostykę absu.. ew. może być pierścień pęknięty na piaście

zrób diagnostykę silnika - usuniesz błąd po odpięciu czujnika i zrób diagnostykę absu.. ew. może być pierścień pęknięty na piaście

jutro jade na komputer dam znac co i jak!

Przednie pierścienie są osiągalne w sklepie, z tyły czeka wymiana całej piasty albo rzeźba spawacza :)

Też mam taki przypadek, okazało się ze mam jeden ząbek ułamany na koronce ABS tylnej piasty, czeka mnie spawanie.

Wczoraj zauważyłem ze mam strasznie gorące przednie felgi,prawdopodobnie zacisnął sie hamulec czy to może mieć wpływ na abs -y i dla tego mi sie włączają!

Wczoraj zauważyłem ze mam strasznie gorące przednie felgi,prawdopodobnie zacisnął sie hamulec czy to może mieć wpływ na abs -y i dla tego mi sie włączają!

Problem z abs rozwiązany,czujnik pokazuje różne wartości podczas skręcania kierownicą i dla tego abs sie włączał!Został jeszcze check,byłem u 3 mechaników i żaden nie mógł sie połączyć z komputerem samochodu (wejście ODB)!Czy można w jakiś inny sposób skasować checka!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...