Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Error ...Poduszki powietrze

AJpolska

Rekomendowane odpowiedzi

Primera P12 2004 2.2 

Witam wszystkich.

Od paru dni swieci mi sie kontrolka poduczek powietrznych...wczesniej jak sie zdarzalo to samo to kasowalem error metoda kasowania  kluczem w statyjce i problem znikal na dlugo ale tym razem niestety nie pomaga.Sprawdzalem kable pod fotelem ( bo to fotel jest czesto rozsuwany lub przysuwany ) i nie widze jakis uszkodzen.

Ktos kiedys napisal ze mozna je poprostu przylutowac razem i problem rozsuwania fotela zniknie...??? szukalem jakiegos diagramu lub zdjecia...ktory jest to kabel pod  fotelem? ten pierwszy z czarna zlaczka?

Z Gory Dziekuje za podpowiedzi i zainteresowanie!

Pozdrawiam Adrian

• 1 miesiąc temu...

Nie będzie to fachowa podpowiedź. Wyjąłem kluczyk i z powodu strachu przed odpaleniem poduszek - odłączyłem klemę + od akumulatora (nie mam pojęcia czy to coś daje). Potem rozłączyłem białe kostki elektryczne pod fotelami i psiknąłem tam sprejem do złączy elektrycznych. Wytarłem ręcznikiem papierowym te złączki i po jakimś kwadransie złączyłem i podłączyłem akumulator. Kontrolka przestała świecić i przez rok miałem spokój. Tydzień temu zaczęło się coś dziać bo czasem gasła z opóźnieniem. Ale to może być wina braku ładowania, bo jakiś czas miałem "iskrzącą klemę" i różne kontrolki się zaświecały. Po naładowaniu prostownikiem akumulatora i dobrym zamocowaniu nowej klemy - kontrolki zaczęły się zachowywać normalnie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...