Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

(P12) szarpie podczas jazdy kod 304

dzialus

Rekomendowane odpowiedzi

dziś podczas jazdy samochód zaczął mi szarpać.zapaliło sie enigine . kod bledu 304 ( Zapłon cylindra 4 - wypadanie zapłonów ) .Co to oznacza ? Jak mam to rozumieć ?Do wymiany któraś świeca ,cewka ? Czy gdzie indziej szukac przyczyny?

zamień cewki miejscami i zobaczy czy dalej będzie to samo, sprawdź przerwę na świecy powinna być 0.7 bo masz LPG i czy top samo się dzieje na gazie?? 

Tak na gazie i na benzynie szarpało . Wyciągnąłem cewke nr.4 i tą długą sprężynkę porościągałem jej dwa końce i przestało jak na razie szarpać . Podejżewam , że na którymś z końców nie było styku.

Ja niedawno miałem błąd 304. Cewka padła, zmieniłem na używaną za 50 PLN z Alle...pl. Drugą kupiłem zapasową. Jeździ w bagażniku. Polecam zrobić to samo - kupić zapasówkę, bo moja wcześniej przez prawie rok dawała oznaki raz na 4 tygodnie, silnik przerywał i szarpał przez 500 metrów po czym wszystko wracało do normy, usterka trwała na tyle krótko że nie wywalało mi CHECK ENGINE, więc nie mogłem wcześniej zdiagnozować o co biega dokładnie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...