Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Problem z drzwiami pasażerów

Gość aello

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Zakupiłem parę dni temu Primere P12 1.6 benzyna 2003 r. Mam dwa problemy: pierwszy dotyczy centralnego zamka - z pilota otwierają mi się tylko przednie drzwi (żeby otwarły sięprzednie od pasażera musze dwa razy nadusić guzik) a tylne nie reagują. Guzikiem od środka też nie idzie ich otworzyć. Jedyny sposób w jaki da sięje otworzyć to pociągnięcie za klamkę od wewnątrz. Czy ktoś może wskazać gdzie zacząć szukać problmu z centralnym zamkiem? Drugi problem tyczy mechaniki: podczas skręcania i cofania czasem sinik zaczyna lekko drzeć (szczególnie podczas cofania) i i czuć to na kierownicy. Z góry dziękuję za wszelkie sugestie i pomoc. Pozdrawiam

pierwszy dotyczy centralnego zamka - z pilota otwierają mi się tylko przednie drzwi (żeby otwarły sięprzednie od pasażera musze dwa razy nadusić guzik) 

to standard w tym aucie, takie zabezpieczenie 

a tylne nie reagują. Guzikiem od środka też nie idzie ich otworzyć. Jedyny sposób w jaki da sięje otworzyć to pociągnięcie za klamkę od wewnątrz. 

sprawdź kable na wejściu do drzwi, może tez siłownik padł

Drugi problem tyczy mechaniki: podczas skręcania i cofania czasem sinik zaczyna lekko drzeć (szczególnie podczas cofania) i i czuć to na kierownicy. Z góry dziękuję za wszelkie sugestie i pomoc. Pozdrawiam

może poduszki 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...