Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

LEWY XENON I CZUJNIK ABS PRZÓD LEWY

czakarocco

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

1.Lewy Xenon nie swieci (nie dziala w 95%) a czasami sie zapali (cos w stylu 5%).Na początku myślalem że żarowka ale pozamienialem zarowki to samo.startery to samo.czy po takich objawach mozna paktcznie miec pewnosc ze to przetwornica.jesli tak czy znajduje sie ona bezposrednio w lampie?Dodam ze wlozenie na miesce starterow graniczy z cudem a srodek lampy caly lata jakby u gory cos nie trzymalo.stalo sie to chyba przy 100 probie wlozena startera na miejsce.czy musze kupic cala lampe czy jakis zaczep wypadl z mocowania? 2. swieci mi sie czujnik abs.Meszkam w UK i tu ją podłaczyli pod kompa i pokazuje ze to przod lewa strona.dostal sie do pierscienia abs i mowil mi z jest bardzo pordzewialy.czy sama wymiana pierscienia na nowy pomoze zlikwidowac problem czy koniecznie do wymiany jest przewod.dodam ze z mechanika lub elektryka mam niewiele wspolnego.Dziekuje 

w momencie wkręcania xenona musisz zwrócić uwagę na pierścień w przetwornicy. Ma on rowek, który musi być ustawiony pokrywając się z wgłębieniem w przetwornicy (o ile dobrze pamiętam)- pierścień się obraca. Dopiero po tym ustawieniu można dobrze zamocować całość. Miałem problem z luźnym xenonem i to było właśnie to ustawienie, może to pomoże... zdjęć nie mam pod koniec tyg może zrobię bo znów gonie w Polskę. PZDR

• 3 tygodnie później...

sprawdzę ten wątek.a jak ma sie sprawa s tym czujnikem abs?.

jezeli chodzi o problem z xenonem to padl chyba przekaznik lub zasilanie od lewego xenona (kazdy ma oddzielne) a okazalo sie ze jest podpiete na krotko(bajpas) i kabel sie poluznil. abs przod lewy to pekl pierscien abs na przegubie i wymienilem caly.

pozdawiam i dziekuje za pomoc!!!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...