czakarocco Opublikowano 22 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2014 Witam. 1.Lewy Xenon nie swieci (nie dziala w 95%) a czasami sie zapali (cos w stylu 5%).Na początku myślalem że żarowka ale pozamienialem zarowki to samo.startery to samo.czy po takich objawach mozna paktcznie miec pewnosc ze to przetwornica.jesli tak czy znajduje sie ona bezposrednio w lampie?Dodam ze wlozenie na miesce starterow graniczy z cudem a srodek lampy caly lata jakby u gory cos nie trzymalo.stalo sie to chyba przy 100 probie wlozena startera na miejsce.czy musze kupic cala lampe czy jakis zaczep wypadl z mocowania? 2. swieci mi sie czujnik abs.Meszkam w UK i tu ją podłaczyli pod kompa i pokazuje ze to przod lewa strona.dostal sie do pierscienia abs i mowil mi z jest bardzo pordzewialy.czy sama wymiana pierscienia na nowy pomoze zlikwidowac problem czy koniecznie do wymiany jest przewod.dodam ze z mechanika lub elektryka mam niewiele wspolnego.Dziekuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maraz44 Opublikowano 22 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2014 w momencie wkręcania xenona musisz zwrócić uwagę na pierścień w przetwornicy. Ma on rowek, który musi być ustawiony pokrywając się z wgłębieniem w przetwornicy (o ile dobrze pamiętam)- pierścień się obraca. Dopiero po tym ustawieniu można dobrze zamocować całość. Miałem problem z luźnym xenonem i to było właśnie to ustawienie, może to pomoże... zdjęć nie mam pod koniec tyg może zrobię bo znów gonie w Polskę. PZDR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robinsan Opublikowano 23 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2014 Przetwornica jest pod lampą,trzeba zdemontować lampę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czakarocco Opublikowano 13 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2014 sprawdzę ten wątek.a jak ma sie sprawa s tym czujnikem abs?. jezeli chodzi o problem z xenonem to padl chyba przekaznik lub zasilanie od lewego xenona (kazdy ma oddzielne) a okazalo sie ze jest podpiete na krotko(bajpas) i kabel sie poluznil. abs przod lewy to pekl pierscien abs na przegubie i wymienilem caly. pozdawiam i dziekuje za pomoc!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.