świeży Opublikowano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 Witam Pod pokrywą zaworów jest taki plastik z uszczelką. Ktoś pisał gdzieś że to jest przepona. Potem od tego z pokrywy wychodzi wężyk gdzieś tam pod filtr powietrza jak się nie mylę. Mój kłopot polega na tym, że mój samochód od jakiegoś czasu pobiera dość sporo oleju. Wychodzi mi z obliczeń, że na 1000km ok. o,4l. Podobno ta dolegliwość może być spowodowana rozszczelnieniem pomiędzy tym plastikiem i podstawą, do której on za pośrednictwem uszczelki przylega. Ostatnio jak wymieniałem uszczelkę pod pokrywą to pamiętam, że ten plastik miałem jakby pokrzywiony od gorąca. I raczej tam mogło dojść do sporego rozszczelnienia i przecieku oleju. Czy ktoś wie czy ten plastik można wymienić? Jak ten plastik się nazywa fachowo? Może ktoś ma ten plstik do sprzedania? z góry dziękuję za pomoc Arek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskr5 Opublikowano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 Uszczelkę tą można dostać za ok 25 zł w serwisie nissana. Jest to uszczelka odmy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
świeży Opublikowano 26 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 a czy ten plastik odmy pod pokrywą jest wymienialny? Czy można to kupić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskr5 Opublikowano 27 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 Tak jest wymienialny , przecież ci napisałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.