tomini2 Opublikowano 26 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 Witam Chciałbym się dowiedzieć jaka jest regulacja zaworów w mojej Primerce, oraz do czego służy przycisk regulacyjny (ten z prawej strony) na tablicy wskaźników . P11.144 2001r. 1.8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nice-wawa Opublikowano 26 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 Regulację zaworów masz na płytki , a zrób foto o co ci chodzi . Bo mi się wydaje że chodzi ci o przycisk na zegarach przy wyświetlaczu jak tak do służy do resetowania licznika dziennego . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomini2 Opublikowano 26 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 Regulację zaworów masz na płytki , a zrób foto o co ci chodzi . Bo mi się wydaje że chodzi ci o przycisk na zegarach przy wyświetlaczu jak tak do służy do resetowania licznika dziennego . Tak, właśnie o ten mi chodzi. Myślałem że resetuje się przyciskiem na dźwigni od załączania wycieraczek. Szkoda ze regulacja jest na płytkach a nie hydrauliczna (myślę o założeniu LPG). Podpowiedz mi jeszcze gdzie można zdobyć antenę radiową bat+podstawa (w serwisie nissana trzeba zapłacić ponad 200zł) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nice-wawa Opublikowano 26 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 Musisz szukać , może ktoś na forum sprzedaje masz jeszcze olx i allegro. Trzeba pisać do tych co mają całe samochody na części . Ale były dwa rodzaje montowanych anten , jedna z przodu pod koniec produkcji a wcześniej z tyły były montowane . Dużo jest silników QG18 z LPG , przed montażem tylko trzeba sprawdzić luz zaworowy a potem raz na jakiś czas kontrolować . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomini2 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 Witam.Cy mógłby ktoś z Was polecić mi jakiegoś dobrego mechanika, blacharza (w miarę taniego ) najlepiej w Pruszkowie lub okolicach ?Problem mam taki, że przejezdżając przez taz. "śpiącego" usłyszłem dziwny odgłos i po bliższych oględzinach zauważyłem, że belka pod chłodnicą pękła (dopiero teraz jest widać, że cała jest skorodowana i nie nadaje się do spawania). Mam nadzięję, że można wogóle to naprawić . I ile taka" impreza", mniej więcej, może kosztować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.