Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[350z] pytanie klubowiczów a propos kupna z-etki

nevis
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Dobre pytania :)

Z tego co ja zdążyłem się "obeznać w temacie " to nikt nigdy nie pisał że 285 i 300 są złe. Z tym że mają cieńsze korby i są mniej podatne na tuning. Silniki DE wytrzymują do 380 koni.

natomiast w HR'ach szybko kończą się klocki tylne i tarcze 

No skąd że znowu, oto dowód DE i pół roku eksploatacji ma się świetnie, przed dołożeniem kompressora zrobiona rewizja silnika tzn. przegląd panewek, wyszło wsio idealnie więc można było dmuchnąć:

1913210_855630634453704_1978928117_o.jpg

• Upvote 1

No skąd że znowu, oto dowód DE i pół roku eksploatacji ma się świetnie, przed dołożeniem kompressora zrobiona rewizja silnika tzn. przegląd panewek, wyszło wsio idealnie więc można było dmuchnąć:

1913210_855630634453704_1978928117_o.jpg

Ja tylko napisałem to co przeczytałem tu i ówdzie :P

A wynik bardzo fajny :)

Słuchajcie mam jeszcze jedno pytanie, egzemplarz, którym się dosyć mocno zainsterowałem, ma nierówno spasowany dach z tylną klapą. Czy dopuszczalny jest jakis margines wysokości, a może wszystko powinno być idealnie spasowane? Może jest jakaś regulacja tej tylnej klapy, co sądzicie?

Dzieki takim ogloszeniom wiem ze 45 to nie jest duzo za moje auto...

Ja mam dokładnie takie same zdanie jeśli zastanawiam się ile mój jest warty :)

No dobra a ile mocy generuje sam silnik bo kompresor pewnie sporo jej odbiera?

286KM i 377Nm generował wóz przed dołożeniem kompressora.

Generalnie te 450KM to tolanie bezawaryjna wartość, wiadomo dużo szybciej się olej przegrzewa i puki co zapodaliśmy dużą miskę olejową + zegar z warningiem ustawionym na 120 stopni...

Ps. rzeczywiście ta szara coś wysoko ma tylną klapę... 

Edytowane przez Coobcio

wydaje mi sie ze powiedziełem zbyt ogólnikowo, sami zobaczcie o co mi chodzi 

http://olx.pl/oferta/nissan-350-z-pierwszy-wlasciciel-mozliwosc-zamiany-CID5-ID4fVYd.html#d93adc401f

Eeeee tam, byłem i widziałemk !!!

Miał być pierwszy właściciel - wyszło, że nie!

Miała być nie walona, a dostała strzała w d*pę, no i........z przebiegu wychodzi, że w ogóle nie jeżdżona w PL - śmiech na sali - i od kilku lat tylko stoi......w garażu   :thumbsdown: (przyjechał z USA, poskładali do kupy).

Strasznie się zdenerwowałem, jeszcze przez telefon zapewniał mnie "IDEALNY", "NA DOTARCIU" !!