Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N15] Terkotanie silnika

Jacob19

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie klubowiczów, mam pewien problem a dokladniej problem z irytujacym terkotaniem silnika. Silnik w almerze chodzi niczym disel problem juz występował ale nie bylo to tak bardzo uciążliwe jak teraz. Glośniejsze terkotanie pojawilo się po wymianie paska rozrządu i wspomagania. hałas dobieba tak jakby od pompy wody i teraz nie wiem czy problemem jest pompa paski klinowe a może jakieś łożyska.

benzynowe silniki w almerach maja łancuch, ale jak mowisz ze wymieniałes pasek musisz miec 2.0d czyli prawidlowo chodzi jak dizel 

pewnie wszycy na forum wiedza jaki masz silnik i tylko ja sie czepiam ze nie wiem jaki ale naszczescie mam magiczna kule ktora mi powiedziała ze masz 2.0d :)

Mam Almere 1.4 GX 75KM, więc kula nie mówi Ci prawdy :). Od kupna auta rok temu chodziło wszystko jak należy cichutko i zero uwag ostatnio zaczęło tak brzydko a po wymianie pasków wspomagania i alternatora zaczęło się troszkę gorzej ale to tylko chwilami

Jacob19.... ten sarkazm jest zbyteczny..... Nikt tutaj nie jest jasnowidzem , jak również - nie zna Ciebie i Twojego auta osobiście....Więc skąd możemy wiedzieć jaki masz silnik?!

Należy pisać jaki posiada się model / silnik itp. w zakładanym przez siebie wątku lub uzupełnić profil / zgodnie z regulaminem forum ....

pisales ze wymieniles pasek rozrzadu a w 1.4 nie ma paska lecz łancuch 

do rzeczy tekocze czy terkot wzrasta wraz z obotami czy jest stałe czy to sie dzieje na postoju czy podczas jazdy lub w obu przypadkach no i czy auto sie grzeje 

jak to sie stało po wymianie paskow czyli najprosciej zdjac i odpalic jak bedzie cisza zaloz jeden odpal sprawdz a pozniej drugi

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...