Maciekterran Opublikowano 27 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 Cześć, jestem tu nowy więc nie bijcie Od dziś jestem szczęśliwym posiadaczem Nissana Terrano 1998R 2,7 TDI.Kupiłem autko aby mieć czym dojeżdzać na ryby tak więc jest ono 100 % przydatne . W aucie trzeba na pierwszy rzut wymienić kompletne zawieszenie - drążkiem stabilizatora ruszam ręką bez problemów . Amory również klasyfikują się do wymiany.- auto pływa i buja jak cholera . Myślałem nad amorami Sachs, gumami i tulejami poliuretanowymi a łącznikami sworzniami końcówkami febi/moog . nie wiem jak te części wytrzymują w terenówkach dlatego zakładam nowy temat Proszę o rady Opłaca podnosić się terrana ?Może kupić amory przystosowane do liftu ? Głownie będę go używał na ryby - ale nie ukrywam że w błoto też lubię powjeżdzać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 27 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 Witamy w klubie ... choć nie wiem dlaczego ominąłeś nasz dział, ale mniejsza o to sądząc po słownictwie nie jesteś "zielony" w temacie lift? jeśli nie musisz ... daruj sobie, auto w wersji fabrycznej i tak dowiezie Cię w miejsca które inni tylko przez lornetkę zobaczą poliuretany ... jak najbardziej wskazane pozdrawiam i zapraszam na przyszłość do dz. Terrano PS: 50% sukcesu zależy od opon ... reszta od Ciebie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekterran Opublikowano 27 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 zielony mogę być w terrano - nigdy nie uczestniczyłem w rajdach lecz bywałem na takich imprezach i parę razy miałem przyjemność się przechać samurajem czym vitarą - wjedzie wszędzie ze względu że wąskie i lekkie . następnym razem zajrzę do terrano, jakich firm polecasz części gumowo - metalowe i amorki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 27 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 polibusze i amory ... nie ma łatwo kolego, zapraszam do lektury w naszym dziale, przy okazji poznasz odpowiedzi na pytania które wkrótce będą Cię nurtować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekterran Opublikowano 27 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 poczytałem trochę już o poliuretanach i będę je zamawiał na dniach na amory typu Lovells czy Ironmann to raczej mnie nie stać, szukam standardu Jedni polecają KYB drudzy Sachs, trudno się zdecydować. Sam mam teraz KYB w osobówce i trzyma się drogi , nie buja , wybiera - ale nigdy nie mialem styczności w terrano jak działa taki amorek Znalazłem post że ktoś od opla kadetta wrzucił amory - raczej nie będę ryzykował a jak wygląda sprawa z końcówkami łącznikami itd ? polecane firmy ? nie mogłem nic ciekawego znaleźć w tym temacie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 28 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2014 amory rozpatruj pod kątem olejowe ... gazowe, również mam KYB firmy, które wymieniałeś to raczej "profi off-road" ... naprawdę nie ma potrzeby pakować się w koszty jeśli tylko sporadycznie zjedziesz z asfaltu najważniejsze są opony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekterran Opublikowano 28 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2014 tylko teraz olejowe czy gazowe ? olejowe będą miększe ale po czasie się wyleją, gazowe powinny być twardsze no ale też się przecież kiedyś zużyją co polecisz do jazdy po szosie i do szutry - wertepów - jakiegoś małego offroadu ?olejowe KYB przód 100 tył 120gazowe KYB przód 130 Tył 180 - róźnica jest znacząca ,ale jeśli jest efekt to chyba wtedy warto warto gość od części zaoferował mi łączniki Febi , końcówki mooga i yamato i sworznie mooga i yamato . nigdy nie słyszałem o tej " japońskiej" firmie . godna polecenia ? czy raczej odpuścić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 28 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2014 proponuję abyś przeniósł lub powtórzył cały post w "Terrano" ... część chłopaków testowała różne konfiguracje zawieszenia więc będą mieć porównanie ja założyłem amory KYB olejowe (średniej klasy i ceny) i wszystkie końcówki i sworznie Yamato ... gdybym nie zaszalał na majówce pewnie robiłyby do dzisiaj sprawdź stan odbojów ... i opony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekterran Opublikowano 28 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2014 temat przenosze, musze załozyc nastepny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.