Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N16] Regulacja oparcia fotela kierowcy r. 2004

zazbi

Rekomendowane odpowiedzi

Pokrętło regulacji kręci się bez oporu i nie reguluje kąta nachylenia oparcia. Z uwagi, że brak mi "śruby" przytrzymującej ( z drugiej strony na prawo od pokrętła regulacji - gdzie taką śrubę można zdobyć?) mogłem odchylić maskownicę i zobaczyłem, że pasek z sunął się z kółka. Nie potrafię go założyć. Proszę o jakieś sugestie, jak sobie z tym poradzić?

Gość mirekg9

Najszybciej na szrocie.

Fotele od anglików nie mają popytu i w całości wyrzucają do kontenerów.

Tutaj się wypowiadam jako osoba nie znająca tematu, gdyż fotela nie rozbierałem i nie wiem o jaką "śrubę" chodzi, natomiast sam widziałem jak fotele wyrzucają.

Najszybciej na szrocie.

Fotele od anglików nie mają popytu i w całości wyrzucają do kontenerów.

Tutaj się wypowiadam jako osoba nie znająca tematu, gdyż fotela nie rozbierałem i nie wiem o jaką "śrubę" chodzi, natomiast sam widziałem jak fotele wyrzucają.

Przedstawiam zdjęcia. Na jednym z nich zaznzcyłem wspomnianą wyżej śrubę. Na drugim zdjęciu jest odkryty mechanizm. Bakuje koła zębatego, które znalazłem pod fotelem. Nie wiem czy brakuje coś jeszcze. Nie chę rozbierać mechanizmu sąsiedniego fotela, bo się boję , że mi się rozleci. Może ktoś coś doradzi? Na szrot pojadę, może jakieś fotele z Almerki będą?

post-66946-0-52745700-1404234280_thumb.jpg

post-66946-0-23917200-1404234293_thumb.jpg

Gość mirekg9

Nie znam mechanizmu i zasady działania, więc się nie wypowiem.

Lecz dając fotki, a tak się z reguły praktykuje, to przypuszczam iż na pewno ktoś się odezwie jak miał z tym do czynienia lub zmieniał tapicerkę.

Pozostaje Ci również jakiś tapicer samochodowy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...