Nesto_r Opublikowano 30 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2014 Mam X-trial-a T30, 2001r. 2.2DI, 114KM. Nie moge w żadnym wypadku uruchomic silnika .Padła mi prawdopodobnie mompa paliwa, ponieważ w filtr jest zapełniony paliwem tylko do polowy. Gdzie jest zamontowana elektryczna pompa paliwa ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeshky Opublikowano 30 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2014 nie ma elektrycznej pompy paliwa. Ropa jest zasysana przez pompe CR. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nesto_r Opublikowano 30 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2014 Dzięki. No to widzę to czarno. W czasie jazdy raptem doszło do jakiegoś tarcia jakby blacha o blache, zapaliła sie ikona silnika,ale auto jechało dalej tyle że silnik głośniej pracował. Po paru sekundach ikonka zgasła i auto jechało dalej. Na drugi dzień chciałem zapalić, silnik zaskoczył, ale jak dodałem gazu to zgasł i od tej pory nie można go już uruchomić. ( próbuje zaskoczyć ale to wszystko na co go stać). Czyżby padła pompa wtryskowa ? Nigdy nie miałem do czynienia z tego typu zasilaniem, zawsze była pompa zasilająca CR. Będę zobowiązany za wstępną diagnozę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq9mcs Opublikowano 30 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2014 Chyba się zatarła i ciśnienia nie daje ale to musi zdiagnozować serwis specjalizujący się w układach Diesla. Jak byś odczytał kody błędów silnika to mogę coś podpowiedzieć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeshky Opublikowano 30 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2014 Sprawdź rozrząd. Pompa tak se bez powodu nagle nie pada wydając dziwne dźwięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.