Ekoludek Opublikowano 3 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 Jezdzilem autem codsiennie bezproblemowo, dzis pojechalem do miasta w jedno miejsce, nie bylo mnie 15 minut i pojechalem w drugie miejsce, i teraz stoje na parkingu w miescie i nie moge odpalic auta, problem jest chyba z immobilajzerem, bo to tak jakby mi odcielo zaplon, sytuacja jest nastepujaca: otwieram auto, wkladam kluczyk, przekrecam, grzeje swiece, przekrecam zeby odpalic i niiic. Kilka prob, nic. Kolejne kilka prob i po pierwszym przekreceniu kluczyka slychac cykanie. Czy to mozliwe ze aku tak padl nagle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinok Opublikowano 3 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 (edytowane) To może być rozrusznik. Miałem podobnie opisywałem na forum. Odczekaj i sprawdź czy na zimnym silniku odpali. http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/95034-problem-z-zapalaniem-przy-ciepłym-silniku-20-dci-t31/ Edytowane 3 Lipca 2014 przez marcinok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastia1 Opublikowano 3 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 Jezdzilem autem codsiennie bezproblemowo, dzis pojechalem do miasta w jedno miejsce, nie bylo mnie 15 minut i pojechalem w drugie miejsce, i teraz stoje na parkingu w miescie i nie moge odpalic auta, problem jest chyba z immobilajzerem, bo to tak jakby mi odcielo zaplon, sytuacja jest nastepujaca: otwieram auto, wkladam kluczyk, przekrecam, grzeje swiece, przekrecam zeby odpalic i niiic. Kilka prob, nic. Kolejne kilka prob i po pierwszym przekreceniu kluczyka slychac cykanie. Czy to mozliwe ze aku tak padl nagle? Jaki X? Model, silnik, rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 3 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 JAkie napięcie masz na aku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ekoludek Opublikowano 3 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 Nie cyka rozrusznik tylko przekaznik podgrzewania swiec. Napiecie mial bo podlaczylem go kablami na jakis czas i dalej bylo to samo. 2003 rok 2.2 Di 114 HP Wersja sport. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dąb'13 Opublikowano 3 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 Bateria w kluczyku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq9mcs Opublikowano 3 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 Jak immobilizer to powinien kręcić ale nie zapalić. Jak dla mnie to rozrusznik. Jak silnik ostygnie i zacznie kręcić to możesz być pewien że trzeba robić rozrusznik. Chyba że kostka stacyjki siadła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartezm Opublikowano 3 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 padł akumulator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 3 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 Nie cyka rozrusznik tylko przekaznik podgrzewania swiec. Napiecie mial bo podlaczylem go kablami na jakis czas i dalej bylo to samo. 2003 rok 2.2 Di 114 HP Wersja sport. jakie ma napięcie...............................? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelekm Opublikowano 5 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2014 Stawiam na rozrusznik. Miałem identycznie (wprawdzie w innym aucie) - jak padł to po przekręceniu kluczyka paliły się tylko kontrolki i panowała błoga cisza ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ekoludek Opublikowano 6 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2014 Okazalo sie, ze zerwala sie masa. Z parkingu auto przyjechalo z kablem rozruchowym zapietym jako masa. Potem wystapil drugi problem: Po zrobieniu/naprawieniu masy samochod dalej nie chcial zapalic, okazalo sie potem ze sruba ktora byla przykrecona byla za dluga i gdzies tam stykala i dalej lapalo blad, po zgraniu wszystkiego wszystko smiga a samochod odpala jeszcze lepiej niz przed usterka:) Aha, przy okazji znalazlo sie webasto w moim samochodzie wiec bedzie jak zagrzac autko w zime;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ekoludek Opublikowano 6 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2014 Okazalo sie, ze zerwala sie masa. Z parkingu auto przyjechalo z kablem rozruchowym zapietym jako masa. Potem wystapil drugi problem: Po zrobieniu/naprawieniu masy samochod dalej nie chcial zapalic, okazalo sie potem ze sruba ktora byla przykrecona byla za dluga i gdzies tam stykala i dalej lapalo blad, po zgraniu wszystkiego wszystko smiga a samochod odpala jeszcze lepiej niz przed usterka:) Aha, przy okazji znalazlo sie webasto w moim samochodzie wiec bedzie jak zagrzac autko w zime;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 6 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2014 problem masy był już opisywany chyba nawet przez Mirka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi