marik7 Opublikowano 4 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2014 Witam czy może ktos z Was opisac jak prawidłowo powinny być podłaczone przewody elektrozaworu?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voyager1956 Opublikowano 4 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2014 Jasniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marik7 Opublikowano 5 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2014 Jasniej Chodzi konkretnie o przewodu ktore sa podlaczone do elektrozaworu od turbiny Chodzi konkretnie o przewodu ktore sa podlaczone do elektrozaworu od turbiny i w jaki sposob mozna sprobowac wyczyscic czujnik od turbiny?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 10 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2014 Witam czy może ktos z Was opisac jak prawidłowo powinny być podłaczone przewody elektrozaworu?? Z reguły przewody są zakończone kostkami. Może Ci chodzi o wężyki gumowe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marik7 Opublikowano 13 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2014 Z reguły przewody są zakończone kostkami. Może Ci chodzi o wężyki gumowe? Dokladnie moj blad. Chodzi o wezyki gumowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 13 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2014 Więc tak.... Do "zaworu" dochodzą 3 wężyki i nie są w linii równej, lecz bardziej wężyki-otwory w pionie /patrząc od góry/... Patrząc od góry... -pierwsze wejście - to wężyk "idący" z pokrywy zaworów; -drugie wejście - to wężyk od "gruszki" nad turbiną; -trzecie wejście /to najniżej/ idzie wężyk od filtra powietrza/z rury za przepływką/ Prócz tego kiedyś na forum pisałem i dawałem fotki /ponad dwa lata temu/ .... tutaj jest temat...http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/83270-czujniki-gdzie-jakie-umiejscowienie-fotki/?hl=%2Bczujniki-gdzie+%2Bjakie%2C+%2Bumiejscowienie Będę za parę minut schodził do autka, to jeszcze raz zerknę i potwierdzę. ========================================= Byłem i jeszcze sprecyzuję - pierwszy wężyk nie idzie z pokrywy zaworów, lecz z vacum pompy, resztę tak jak pisałem wyżej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marik7 Opublikowano 13 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2014 Więc tak.... Do "zaworu" dochodzą 3 wężyki i nie są w linii równej, lecz bardziej wężyki-otwory w pionie /patrząc od góry/... Patrząc od góry... -pierwsze wejście - to wężyk "idący" z pokrywy zaworów; -drugie wejście - to wężyk od "gruszki" nad turbiną; -trzecie wejście /to najniżej/ idzie wężyk od filtra powietrza/z rury za przepływką/ Prócz tego kiedyś na forum pisałem i dawałem fotki /ponad dwa lata temu/ .... tutaj jest temat...http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/83270-czujniki-gdzie-jakie-umiejscowienie-fotki/?hl=%2Bczujniki-gdzie+%2Bjakie%2C+%2Bumiejscowienie Będę za parę minut schodził do autka, to jeszcze raz zerknę i potwierdzę. ========================================= Byłem i jeszcze sprecyzuję - pierwszy wężyk nie idzie z pokrywy zaworów, lecz z vacum pompy, resztę tak jak pisałem wyżej. Dzięki wielkie za info ale jednak dzisiaj się poddalem i sprzedałem samochód . Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.