marik7 Opublikowano 4 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2014 Witam czy może ktos z Was opisac jak prawidłowo powinny być podłaczone przewody elektrozaworu?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voyager1956 Opublikowano 4 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2014 Jasniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marik7 Opublikowano 5 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2014 W dniu 4.07.2014 o 21:07, voyager1956 napisał: Jasniej Chodzi konkretnie o przewodu ktore sa podlaczone do elektrozaworu od turbiny W dniu 5.07.2014 o 12:17, marik7 napisał: Chodzi konkretnie o przewodu ktore sa podlaczone do elektrozaworu od turbiny i w jaki sposob mozna sprobowac wyczyscic czujnik od turbiny?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 10 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2014 W dniu 4.07.2014 o 14:37, marik7 napisał: Witam czy może ktos z Was opisac jak prawidłowo powinny być podłaczone przewody elektrozaworu?? Z reguły przewody są zakończone kostkami. Może Ci chodzi o wężyki gumowe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marik7 Opublikowano 13 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2014 W dniu 10.07.2014 o 14:42, mirekg9 napisał: Z reguły przewody są zakończone kostkami. Może Ci chodzi o wężyki gumowe? Dokladnie moj blad. Chodzi o wezyki gumowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 13 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2014 Więc tak.... Do "zaworu" dochodzą 3 wężyki i nie są w linii równej, lecz bardziej wężyki-otwory w pionie /patrząc od góry/... Patrząc od góry... -pierwsze wejście - to wężyk "idący" z pokrywy zaworów; -drugie wejście - to wężyk od "gruszki" nad turbiną; -trzecie wejście /to najniżej/ idzie wężyk od filtra powietrza/z rury za przepływką/ Prócz tego kiedyś na forum pisałem i dawałem fotki /ponad dwa lata temu/ .... tutaj jest temat...http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/83270-czujniki-gdzie-jakie-umiejscowienie-fotki/?hl=%2Bczujniki-gdzie+%2Bjakie%2C+%2Bumiejscowienie Będę za parę minut schodził do autka, to jeszcze raz zerknę i potwierdzę. ========================================= Byłem i jeszcze sprecyzuję - pierwszy wężyk nie idzie z pokrywy zaworów, lecz z vacum pompy, resztę tak jak pisałem wyżej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marik7 Opublikowano 13 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2014 W dniu 13.07.2014 o 16:08, mirekg9 napisał: Więc tak.... Do "zaworu" dochodzą 3 wężyki i nie są w linii równej, lecz bardziej wężyki-otwory w pionie /patrząc od góry/... Patrząc od góry... -pierwsze wejście - to wężyk "idący" z pokrywy zaworów; -drugie wejście - to wężyk od "gruszki" nad turbiną; -trzecie wejście /to najniżej/ idzie wężyk od filtra powietrza/z rury za przepływką/ Prócz tego kiedyś na forum pisałem i dawałem fotki /ponad dwa lata temu/ .... tutaj jest temat...http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/83270-czujniki-gdzie-jakie-umiejscowienie-fotki/?hl=%2Bczujniki-gdzie+%2Bjakie%2C+%2Bumiejscowienie Będę za parę minut schodził do autka, to jeszcze raz zerknę i potwierdzę. ========================================= Byłem i jeszcze sprecyzuję - pierwszy wężyk nie idzie z pokrywy zaworów, lecz z vacum pompy, resztę tak jak pisałem wyżej. Dzięki wielkie za info ale jednak dzisiaj się poddalem i sprzedałem samochód . Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.