Rafi Opublikowano 4 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2014 Jak wspomniałem w pierwszym poście jestem ŚWIEŻAKIEM i dlatego muszę trochę pomęczyc bardziej ogarnietych w temacie. A więc po zakupie Tyrana obok przełącznika pozycji świateł ujawniłem drugi przełacznik : taki góra-dół ( urwany uchwyt) z początku jakoś mnie nie niepokoił ale przy zmianie żarówek ( poprzedni właściciel był maniakiem niebieskiej poswiaty) znajomy obok skrzynki z bezpiecznikami ujawnił CZARNĄ SKRZYNKĘ !!!! Po dokładnych oględzinach stwierdził ( tak po prostu) że to chyba jest jakiś chip. Po nitce do kłębka doszlismy do tego że tajemniczy przełacznik po zmianie pozycji czyli po jego przełaczeniu tak jakby zmieniał dawkę paliwa gdyz w zalezności od jego przełaczenia auto albo zapie......la jak F1 albo jedzie jak Ford Transit zauważyłem że na jeżdzie fordem wskaźnik paliwa wolniej opada. Czy ktoś z was posiada takie ustrojstwo w swoim tyranie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 6 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2014 fajnie .. ciekawe pod co to jest podłączone ? pod przepływomierz może ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby Opublikowano 6 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2014 Nie mam ale nie wiem czy nie chciałbym mieć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafi Opublikowano 6 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2014 Widoczny na zdjeciu nr. 3 bezpiecznik jest połączony do grubej wiązki przewodów biegnącej znikąd do czarnej skrzynki oraz od niej gdzieś tam... z czego jeden żółty biegnie w kierunku silnika . Genaralnie da się jeżdzić na wyłaczonym " powerze " bez szału ale się da , nie wiem tylko czy nominalna moc jest na włączonym ( wynalazku) czy na wyłączonym? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.