Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

nie działa elektryczna regulacja foteli

iAmil
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jak w temacie zarówno fotel pasażera jak i fotel kierowcy teraz, pasażera już długo nie działał ale ostatnio przestała działać regulacja fotela kierowcy, po odjechaniu fotelem nieco sterowanie przestało reagować, musiałem manualnie przesunąć fotel do przodu. Chciałem zapytać czy ktoś może jakoś pomóc ? co mogło paść lub gdzie szukać jakiegoś rozwiązania ?

W Pathfinderze była akcja serwisowa związana z przycinaniem przez fotel wiązki przewodów sterowania. Może akurat u Ciebie ucięło kable. Sprawdź pod fotelem co się dzieje.

pod fotelem wygląda ok, ale kto to wie co tam się dzieje, na pewno izolacja wiązki od strony kierowcy jest przecięta ale kable są ok., więc nie wiem... jakiś bezpiecznik mógł paść? tylko w instrukcji nie bardzo widziałem opis bezpieczników który od czego.

Edytowane przez iAmil

Po co kombinować samemu, jak w ASO za darmo wymienia Ci wiązki i przełączniki. Jak mówisz, że izolacja jest zdarta, to może zrobiło sie zwarcie i spalił sie jakiś bezpiecznik, w serwisie juz to sprawdza.

A właśnie że nie. Jestem drugim właścicielem i po zakupie Path'a wybrałem się do ASO a tam info że mam do wykonania naprawę serwisową. Umówiłem się na termin, przyjechałem a po dwóch godzinach Path był gotowy do odbioru. Wszystko za free.

no nic to podjadę do nich jeszcze pewnie, ale się wogóle zastanawiam czy poprzedni właściele byli z felgami tez w serwisie ;]

Akcje serwisowe są przypisane do VINów. Więc jak wklepią Twój to wyjdzie jakie akcje serwisowe go dotyczą.

Jeżeli masz felgi inne niż takie:

http://alucenter.eu/environment/cache/images/0_0_productGfx_1a419564313e96bbdde36b0a990159f4.jpg

to prawdopodobnie w Twoim aucie nie były one wymieniane w ramach akcji serwisowej.

Podjedź, czy też zadzwoń do ASO i podaj nr VIN, dla Navar były w sumie 3 akcje serwisowe: wymiana felg, przeprogramowanie poduszek powietrznych i wymiana wiązek i przełączników foteli.