krauzem Opublikowano 20 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 Witam, Wiem, że temat gdzieś się kiedyś może pojawił, ale nie znalazłem konkretów. Mam problem z gasnącym silnikiem Maxima A34 3,5 SL, czasami silnik mi zgaśnie. Wyczyściłem przepustnicę i do tego problemu doszły mi podwyższone obroty (do 1250) i niewielkie falowanie przy obrotach ok. 2000 Auto zbiera się dobrze, gaśnięcie jest dla mnie upierdliwe taj jak te wysokie obroty i falowanie. Może ktoś wie jak ustawić obroty, przepustnicę itp. wiem, że jest do tego specjalny tryb on, off itd..... ale mój angliszczański nei jest taki biegły. Ewentualnie może jest ktoś w okolicy Legnicy kto by ustawił mój silnik do normalnej pracy oczywiście w rozsądnej cenie. Temat zamykam, Problem był z czujnikiem położenia wałka rozrządu, wymieniony i silniczek kręci bez zarzutu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.