Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N16] Zamulona Almera 1,5 BP+gaz

kutel
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam Almerke n16 1.5 benz+gaz 2000r. Zrobila sie strasznie zamulona wkreca sie do 4.5-5 tys obrotow na biegu jalowym a na autostradzie rozwijam max 145km/h z gorki 150km/h a kiedys smialo pomykala 180km/h.Oprocz tego rano na zimnym silniku jak odpalam to strasznie tarpie i nie da sie jechac-do momentu przelaczenia sie na gaz.Na gazie chodzi zdziebko lepiej ale na benzynie jest masakra. Nie pali sie check,podlaczalem pod kompa niby wszystko chodzi ale jest zamulona. Dodam,ze ma przejechane 230tys km przy 130tys wymienialem rozrzad bo obroty falowaly i wywalalo blad czujnika walu korbowego ale po wymianie wszystko ok.Teraz podejrzewam przeplywomierz ktory kiedys juz wymienialem ale na uzywke.Wyczyscilem tez przepustnice,krokowca i przeplywomierz.Mial ktos moze podobne objawy i jest mi w stanie cos podpowiedziec lub poradzic?????[nie chce wywalic kasy w bloto]

Cos

zakręć butlę od gazu i wtedy sprawdź co i jak 

Cos kiedys slyszalem ze zawor wysiada przy butli tak?? czyli jak zakrece butle to tylko na paliwku pojade i jak bedzie ok to cos z instalacja????

nie zawór przy butli, tylko może reduktor już popuszcza i wtryski, 

? czyli jak zakrece butle to tylko na paliwku pojade i jak bedzie ok to cos z instalacja????

tak

Ok, dzieki. Dzisiaj sprawdze, jutro sie odezwe jaki dało efekt.

Cos

Cos kiedys slyszalem ze zawor wysiada przy butli tak?? czyli jak zakrece butle to tylko na paliwku pojade i jak bedzie ok to cos z instalacja????

Witam.Zakrecilem butle od gazu i jest bez zmian,tarpie i nie chce jechac tzn.jedzie ale co to za jazda.Dodam jeszcze bo wczoraj nie napisalem ze spadlo mi spalanie. wczesniej palil 10l gazu a teraz jakies 8l moze tu jest jakas przyczyna???

podłacz fejsa jak masz i sprawdź jak wygląda sonda lambda i korekty silnika,

podłacz fejsa jak masz i sprawdź jak wygląda sonda lambda i korekty silnika,

podlaczalem niedawno u kumpla i niby sondy chodzily.Powiedzial ze obstawialby przeplywomierz ale nie mam na podmianke innego i tak mysle ze chyba zamowie nowy-koszt 210zl niby bosh

ja miałem takie same objawy (co prawda nie w nissanie a w renowce) ja mi sie kat zapchał.

Było coraz gorzej i gorzej, aż sie zupełnie wszystko zapchało, silnik strcił kompletnie moc i zaczał sie gotowac.

Sprawdź droznosc wydechu.

ja miałem takie same objawy (co prawda nie w nissanie a w renowce) ja mi sie kat zapchał.

Było coraz gorzej i gorzej, aż sie zupełnie wszystko zapchało, silnik strcił kompletnie moc i zaczał sie gotowac.

Sprawdź droznosc wydechu.

Wczoraj czyscilem jeszcze raz przepustnice krokowca i przwplywke i rano jak odpalilem auto to odpala i kilka razy gasnie musialem postac z minute i dopiero zaczal jakos chodzic.Jak sie przelaczyl na gaz to juz jedzie ale jest gorzej niz bylo.Chcialem pod kompa podlaczyc ale kumpel nie mial czasu.... Dzisiaj sprobuje podjechac gdzies na szrot i podmienic przeplywke i zobacze czy bedzie poprawa....a odnosnie tego wydechu to jak to mam sprawdzic? Odkrecic kolektor i odpalic czy pod katalizatorem tlumnik?

Witam ponownie.Problem zamulenia rozwiklany.Winny byl przeplywomierz.Bylem dzisiaj na podmiance i efekt niesamowity.Auto wkreca sie od razu na obroty nic nie przerywa chwila i 170km/h na blacie,az milo jechac. {wreszcie moge normalnie wyprzedzac innych} Oprocz tego zalozylem tez nowe swiece i filtr powietrza.Dzieki wszystkim za wszelkie porady.Pozdrawiam.