mstomek Opublikowano 9 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 Witam Kilka dni temu podczas jazdy zaczęły się problemy z tempomatem - nie włączał się, mrugała kontrolka tempomatu, następnie zapaliła się kontrolka silnika (pomarańczowa), bez żadnych zmian w pracy silnika tzn moc, przyspieszenie, równomierność pracy. Podłączyłem interfejs do OBD i odczytałem błąd przepływomierza - nie pamiętam teraz symbolu błędu. Z poziomu laptopa udało mi się błąd skasować, ale mimo to nadal występowały opisane powyżej problemy z tempomatem, po około 3-4 uruchomieniach silnika ponownie wyskakuje błąd przepływomierza. Ponownie go skasowałem, ale problem się powtarza. Czy ktoś z Was miał podobne objawy? Czy jest to objaw zużycia/uszkodzenie przepływomierza który "miesza" w tempomacie czy na odwrót? I na koniec czy ktoś próbował "ratować" - czyścić przepływomierz, czy należy go od razu wymienić? Dzięki za ewentualne informacje Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qzynka Edyta Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2015 jak sobie poradziłeś z tym problemem? wyskakuje mi check engine i jednocześnie wysiadł tempomat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fozzie Opublikowano 3 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 U mnie to był problem z uszkodzonym intercoolerem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zibi423 Opublikowano 27 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 Miałem taki sam problem z tempomatem. Okazała się uszkodzona sonda Lambda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berater Opublikowano 27 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 Powody mogą być też bardziej prozaiczne. Np. padaczka akumulatora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.