Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

prawidłowa konserwacja, czyszczenie kierownicy

dominikzw

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam pytanie do Was, w jaki sposób najlepiej czyścić, myś, konserwować kierownice w P12 ? Nie chce żeby była chropowata a tym bardziej żeby nie pękała itd. W poprzednim samochodzie myłem ciepłą wodą z dodatkiem płynu do naczyń tylko nie wiem czy to jest najlepsze rozwiązanie. Warto waszym zdaniem kupić jakiś preparat środek do konserwacji nie wiem mleczko jakieś czy co?

dziękuje za radę

na pewno nie powinno to być nic co nadaje połysk i poślizg zarazem, kiedyś przy okazji czyszczenia kokpitu Plak-iem użyłem go również do steru ... i o mały włos a nie obyło by się bez blacharza  :D

Ja przyznam się szczerze, że nigdy nie myłam kierownicy....

Plak w spreju (pl) i jemu podobne .... rozpylają się oprócz deski - wszędzie dookoła.... ja miałam zawsze śliską gałkę od zm. biegów i kierownicę -j.w.

Od kilku lat używam chusteczek nasączanych spec. do kokpitu.... lepsza penetracja, bo na patyczku można nią wyczyścić wszelkie zakamarki....a kierownica , gałka i drążek od wstecznego nie są przez to śliskie....

Ale czym czyścić kierownicę?

To pytanie do Edek01....serio

:)

a jak te chusteczki się nazywają i gdzie można je dostać?? powodują że kusz się tak nie przyciąga??

Ja kupuję te chusteczki np. w hipermarkecie na stoisku motoryzacyjnym / z akcesoriami do samochodu.

Chusteczki do kokpitu

Są różnych firm np. Plak , ja obecnie używam z AutoLand i jestem zadowolona :)

Rozpiętość cenowa jest różna , zależy od firmy.....ale NIE Kupuj najtańszych!

Po wytarciu kokpitu ,efekt masz taki - czyści i pielęgnuje , antystatyczna powłoka powoduje , że kurz tak "nie łapie" szybko...

Tylko nie myj nią kierownicy , bo może potem być śliska!

Ja czyszczę chusteczkami K2 Polo, jak nie mam to dziecięcymi z lanoliną, zabezpieczam kremem Nivea kierownice skórzane i wycieram do sucha w dotyku miękką szmatką :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...