kris almera tino2.2DI 2003 Opublikowano 11 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2014 witam,mamtaki problem ,że nie podświetla mi tego wyświtlacza pod zegarem prędkości,gdzie wyswietla się godzina,ilość km przejechanych i temp.zewnętrzną,prosze o podpowiedż czy wy macie podświetlony ten wyświtlacz,w nocy nic na nim nie widzę proszę o pomoc i podpowiedź czy da się ewentualnie to naprawić.pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 11 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2014 Witamy nowego Nissomaniaka na tak zacnym forum , jakim jest Nissan Klub Polska. Dla Nowego /ale dla Starego również/ forumowicza, często zaleca się korzystanie z wyszukiwarki [na górze po prawo]. Tematy odnośnie podświetlania zegarów, wskaźników, kontrolek itd, itp. były dość często poruszane, więc na pewno znajdziesz. Prócz tego powinieneś wspomnieć o jaki wyświetlacz chodzi /są osoby co by chciały pomóc ale mogą się pomylić/. Przypuszczam iż nie chodzi o duży wyświetlacz nad środkową konsolą. Jeśli dobrze myślę, to najpierw sprawdź żarówki /o tym nie pisałeś/ później ewentualnie sprawdzenie tzw. "zimnych lutów". Pozdrawiam i zachęcam do przejrzenia wyszukiwarki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elmark Opublikowano 12 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 witam,mamtaki problem ,że nie podświetla mi tego wyświtlacza pod zegarem prędkości,gdzie wyswietla się godzina,ilość km przejechanych i temp.zewnętrzną,prosze o podpowiedż czy wy macie podświetlony ten wyświtlacz,w nocy nic na nim nie widzę proszę o pomoc i podpowiedź czy da się ewentualnie to naprawić.pozdrawiam Zobacz tu http://rob083.fm.interia.pl/ pozdrawiam takie zaróweczki kupisz w serwisie koszt jednej to około 30,00 zł Wg mnie to zdzierstwo ale mozna dopasowac inne tam masz wszystko opisane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris almera tino2.2DI 2003 Opublikowano 13 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2014 witam ,niestety przeszukałem forum dosyć dokładnie i nikt nie opisywał podświetlenia deki rozdzielczej za dokładnie ,konkretnie o wyświetlacz pod zegarem pędkości mi chodzi,jak już wcześniej opisałem,nie podświetla mi go,w nocy na nim nic nie widzę proszę podpowiedzcie czy u was jest to podświetlone??? a jak tak to co tam podświetla ,jakaś dioda???dodam że reszta zegarów wraz z zegarem prędkości są podświetlone. jeszcze jedno do tego wyświetlacza nie ma żadnej żarówki,nie ma miejśca żeby tam mogła być jakaś żaróweczka do podświetlenia ,może wewnątrz jest jakaś diodka,ale nie chcę rozwalać całej tablicy żeby czegoś nie zepsuć,proszę pomóżcie.pozdrawiam i czekam na podpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 14 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2014 W Tino u siebie jeszcze nie rozbierałem, ale dwa dni temu zmieniałem żarówki u córki w Micrze. I np. żarówka od podświetlania godziny nie jest centralnie z wyświetlaczem, lecz żarówka jest przesunięta 3 centymetry od wyświetlacza. Przypuszczam iż plastiki wewnątrz działają jak pryzmat i przenoszą rozproszone światło na wyświetlacz. Musisz chyba sprawdzić wieczorem wszystkie żarówki, kolejno je wyjmować i wkładać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris almera tino2.2DI 2003 Opublikowano 30 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2014 ale rozumiem że u ciebie jest podświetlony ten wyświetlacz???jak tak to musze sprawdzić czemu u mnie nie świeci,na pewno zegary podświetla tylko po 1 żarówce na 1zegar i są u góry a na dole nie ma,bo juz 2 lub 3 razy to rozbierałem,więc co tam podświetla ten wyświetlacz czy ta żarówka z zegara???a może jest tam jakaś dioda, nie mam pojęcia. czy ktoś pomoże mi z tym problemem bo nie mam pojęcia co tam powinno mi podświetlać i nie działa mio też światełko w bagarzniku:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 31 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2014 ale rozumiem że u ciebie jest podświetlony ten wyświetlacz???jak tak to musze sprawdzić czemu u mnie nie świeci,na pewno zegary podświetla tylko po 1 żarówce na 1zegar i są u góry a na dole nie ma,bo juz 2 lub 3 razy to rozbierałem,więc co tam podświetla ten wyświetlacz czy ta żarówka z zegara???a może jest tam jakaś dioda, nie mam pojęcia. W/g zdjęcia na tej aukcji to z żaróweczkami jest rożnie. http://allegro.pl/nissan-almera-tino-2-2-dci-licznik-europa-i4412822280.html Napisałeś rozmieszczenie żaróweczek - a już tutaj na fotce widać iż jest inne. Jeszcze jedna sprawa o której chyba wspominałem - jakaś fotka na pewno by to ułatwiła. Ja się pofatygowałem i poszukałem u wuja Allee..... jedna z wielu aukcji. Proponuję Ci również tam poszukać i może znajdziesz jak to wygląda od tyłu. Aby się przekonać, to i tak musisz zegary zdemontować - i musisz pomyśleć, jak są również montowane żaróweczki do kontrolek......wniosek z tego iż tył zegarów trzeba jakoś rozebrać aby dostać się do kontrolek. czy ktoś pomoże mi z tym problemem bo nie mam pojęcia co tam powinno mi podświetlać i nie działa mio też światełko w bagarzniku:( To już inny temat i był na forum. Szukaj również w dziale Almera i Primera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 31 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2014 NIkt CI nie pomoże bo nawet milion sugestii nie da tyle co rozebranie i sprawdzenie. W primerze niby ten sam rocznik a wystepują 3 rodzaje podświetlenia i 3 różne ilości żarówek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.