sivyns Opublikowano 12 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 Choć jestem tu już chwilkę to mój pierwszy post więc WITAM! Mam pytanie: czy różne rodzaje zacisków hamulcowych do tyłu w P11 są ze sobą zamienne? Chodzi mi o to, że na tył są 2 rodzaje zacisków, różniące się płaszczyzną odchylania na lince, mocowaniem sprężyny odbijającej i średnicą tłoczka. Pozdr! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NEO NFS Opublikowano 12 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 Po pierwsze uzupełnij profil!! Poza tym wszystko jest opisane w dziale, wię poszukaj, poczytaj. A nie zakładaj temat. Istnieje tagrze serwisówka! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrb Opublikowano 15 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2014 Och NEO nie bądź już taki straszny :-P sam teraz przez to przechodzę wgryzając się w nowe forum, nie wiem co gdzie, na jakie pytania już byłą odpowiedź... czasem ktoś niedokładnie opisze temat i potem ciężko znaleźć w wyszukiwarce... ale profil to i owszem, wypada uzupełnić. zaciski są zamienne w P11.144, w P11 nie wiem. Trzeba tylko zwrócić uwagę na wielkość tarcz - ale można przełożyć jarzmo bo tylko tu jest różnica, są zamienne w obrębie jednego systemu. Być może nawet w obrębie różnych systemów ale tego nie wiem na pewno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nice-wawa Opublikowano 15 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2014 Zacisk jest ten sam P11 i P11.144 ,różnica jest w jarzmie dla zacisków 258 i 278 mm. Wiem też że pasuje zacisk tylni od Almery N16 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sivyns Opublikowano 16 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 Dziękuję za odpowiedzi. Mnie zależy bardziej na zamienności między systemami, bo u siebie mam takie coś: zacisk 1 a najczęściej widuję takie: zacisk 2 które są bardziej popularne (zwłaszcza jeżeli mówimy o używkach). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marlos90 Opublikowano 16 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 i tak być powinno, w polifcie z małą sprężynką, a przed liftem z tą większą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzeRuSco Opublikowano 17 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2014 Zamienne, ja do siebie włożyłem te 2 a miałem 1. Drugie dodatkowo można zregenerować bo są rozbieralne a pierwsze według manualna nie są rozbieralne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.