fred77 Opublikowano 14 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2014 Dzisiaj zrobiłem niedługą trasę i gdy zajechałem na stację paliw żeby zatankować okazało się, że wóz broczy chłodziwem. Wszystko zachlapane. Temperatura jeszcze była w normie i udało mi się jeszcze pokonać parę kilometrów by dojechać do domu. Na parkingu dalej wylewało się chłodziwo na asfalt. Gdy podniosłem pokrywę silnika okazało się, że gdzieś sobie tryska przy termostacie ale nijak nie potrafiłem dokładniej zlokalizować gdzie dokładnie i co się uszkodziło. Zaholowałem wóz do mechanika. Ma zajrzeć i postawić diagnozę. Mam nadzieję, że tragedii nie będzie. Zdarzyło się Wam kiedyś coś podobnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 14 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2014 Korek chłodnicy (odpowietrznik) mógł się już "zmęczyć" ... reszty dopełniło ciśnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżem Opublikowano 14 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2014 Może zwyczajnie obejmka węża gumowego dała znać o swoich chińskich korzeniach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToleDo Opublikowano 14 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2014 Ponoć poluzowanie obejmy to stały numer :-) Mnie ta, plus to by wozić litr chlodziwa, informacja kosztowała pifo :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred77 Opublikowano 15 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2014 Oby tylko na takiej diagnozie się skończyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziarus Opublikowano 15 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2014 warto sprawdzić termostat morze jakiś syfek go zblokować , i visko czy załącza dobrze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżem Opublikowano 15 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2014 warto sprawdzić termostat morze jakiś syfek go zblokować , i visko czy załącza dobrze . Zablokować termostat? Masz na myśli stary ciap? Gdyby mu wiatraczka nie spinało to by wskazówka poszła na czerwone pole a i tak by ciśnienie szło na zbiornik wyrównawczy. Jeżeli przewody nie spuchły to obstawiam opaskę. Przegrzany termostat zazwyczaj uszkadza się w pozycji otwartej na stałe. Zawór ciśnienia na korku chłodnicy....0,9 bar. Puści dalej no chyba że to jakiś mega przyrost ilości ciepła na silniku ale i tak by się w wyrównawczym gotowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred77 Opublikowano 15 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2014 Diagnoza. Puścił jeden z gumowych przewodów. Dodatkowo okazało się, że wentylator jest pęknięty w kilku miejscach i w każdej chwili mógł się rozpaść na kawałki. Także będę miał nowy wentylator. Pozostanie tylko wlać chłodziwo i można jeździć dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 15 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2014 luzik ostatnio tak sobie założyłem wężyk że wentylator alternatora go wypiłował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred77 Opublikowano 31 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2014 Wóz zrobiony. Trochę stał w warsztacie, bo byłem w międzyczasie na urlopie. Trzeba było jeszcze zdobyć wentylator do chłodnicy. Ten który miałem był pęknięty. Zdobycie nowego graniczy z cudem. W ASO jest za 800zł. Ostatecznie kupiłem na allegro za 70zł wraz z przesyłką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 31 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2014 Przecież to tylko kawałek tworzywa, dlaczego uparłeś się na nowy ... to nie klocki hamulcowe; wystarczy aby był cały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brodakrzyżaka Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Chciał mieć nowy to sobie kupił. I chwała mu za to. Jego wybór. Nic nam do tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred77 Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Ej panowie. Co Wy czytać nie potraficie? Przecież napisałem, że kupiłem na allegro za 70zł. Musiałbym chyba na głowę upaść żeby kupić nowy za 800zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brodakrzyżaka Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Ups. Lemmy mnie zmylił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2014 sam się zmyliłem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brodakrzyżaka Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Czyli wyszło, że jednak czytać nie potrafimy ... ze zrozumieniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2014 ... bo w szoku jrstem jsk widzę te ceny ... 800 zs wiatrak a dzisiaj następny cwaniak 6 tys. za naprawę ramy Sorry, z telefonu piszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi