Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Odpala, falują obroty, brak mocy, gasnie

czopulen

Rekomendowane odpowiedzi

Nissan Primera 2002

2.0 + lpg

Sprawa wygląda następująco:

dziś jak jechałem normalnie (ok 80) lekko zaszarpało autem i zmuliło, ale redukcja i sprawa sie wyprostowała.

ALe sytuacja sprzed kilku godzin uśmierciła mojego nissana do tego stopnia ze pomogla tylko laweta.

Wyprzedzam auto (4bieg) rozpędziłem się do ok 120 max wrzucam 5 wciskam gaz a tam go nie ma. Pedał wcisniety w podłoge  a auto zwalnia. Nie reaguje. Stoczyłem się na pobocze i sytuacja wygąda tak:

auto odpala od strzala za każdym razem ALE:

-faluja wolne obroty (od zapalonego czyli ok 800 do 400 na oko) aż 'zdusi' silnik i zgaśnie

i nie ma reguły czy to lpg czy benzyna

Dodam że kupiłem je w zeszła niedziele.... patrze oczko jest ale nie pasuje i holowanko mnie spotkało ;/

z góry przepraszam za  chaos ale sytuacja niezręczna.

Jak temat był to proszę nie bić tylko ukazać drogę (szukałem teraz na szybkiego ale nic mnie nie pomogło)

pozdrawiam

jaka instalacja gazowa, zmierz przepływke, check świeci??

Jak się nie mylę to BRC , a check nie świeci

coś więcej bede wiedzieć może w poniedziałek jak ktoś z głową zobaczy co jest pięć ;/

to zakręć butlę na poczatek i wtedy zobacz czy dalej jest to samo 

Odepnij przepływomierz i odpal auto, jak nie zgaśnie masz winowajcę. Miałem dokładnie to samo w P11 dwa miesiące temu.

Dzięki wielkie!

tak własnie uczyniłem i auta nie gasnie

po ponownym podłączeniu nadal nie gasnie idzie nawet jechać ślimaczym tempem

w między czasie wyskoczył chek (ale to przez odłącznie / i ponone podłączenie) przepływomierza?

JAk bede mieć wyczyszczony przepływomierz to dam znać czy już jest ok

pozdrawiam

maius dzięki wielkie !!

dziś przyszedł używany przepływomierz i auto jeździ ;)

tylko czek się świeci i jakby 'głośniej' chodzi - ale przypuszczam ze to jego wina.

Na początku trochę obroty wariowały ale jakby się uspokoiło.

pozdrawiam!

Check powinien zgasnąć po kilku(nastu?) odpaleniach auta, pojawił się przez odłączenie czujnika. Rozumiem, że nie masz interface-u (testera) do diagnostyki? Jak zgaśnie to ok, jak nie, to na Twoim miejscu podłączyłbym jednak auto gdzieś i sprawdził co to.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...