czopulen Opublikowano 19 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2014 Nissan Primera 2002 2.0 + lpg Sprawa wygląda następująco: dziś jak jechałem normalnie (ok 80) lekko zaszarpało autem i zmuliło, ale redukcja i sprawa sie wyprostowała. ALe sytuacja sprzed kilku godzin uśmierciła mojego nissana do tego stopnia ze pomogla tylko laweta. Wyprzedzam auto (4bieg) rozpędziłem się do ok 120 max wrzucam 5 wciskam gaz a tam go nie ma. Pedał wcisniety w podłoge a auto zwalnia. Nie reaguje. Stoczyłem się na pobocze i sytuacja wygąda tak: auto odpala od strzala za każdym razem ALE: -faluja wolne obroty (od zapalonego czyli ok 800 do 400 na oko) aż 'zdusi' silnik i zgaśnie i nie ma reguły czy to lpg czy benzyna Dodam że kupiłem je w zeszła niedziele.... patrze oczko jest ale nie pasuje i holowanko mnie spotkało ;/ z góry przepraszam za chaos ale sytuacja niezręczna. Jak temat był to proszę nie bić tylko ukazać drogę (szukałem teraz na szybkiego ale nic mnie nie pomogło) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 19 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2014 jaka instalacja gazowa, zmierz przepływke, check świeci?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czopulen Opublikowano 19 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2014 Jak się nie mylę to BRC , a check nie świeci coś więcej bede wiedzieć może w poniedziałek jak ktoś z głową zobaczy co jest pięć ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 20 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2014 to zakręć butlę na poczatek i wtedy zobacz czy dalej jest to samo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maius Opublikowano 20 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2014 Odepnij przepływomierz i odpal auto, jak nie zgaśnie masz winowajcę. Miałem dokładnie to samo w P11 dwa miesiące temu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czopulen Opublikowano 22 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 Dzięki wielkie! tak własnie uczyniłem i auta nie gasnie po ponownym podłączeniu nadal nie gasnie idzie nawet jechać ślimaczym tempem w między czasie wyskoczył chek (ale to przez odłącznie / i ponone podłączenie) przepływomierza? JAk bede mieć wyczyszczony przepływomierz to dam znać czy już jest ok pozdrawiam maius dzięki wielkie !! dziś przyszedł używany przepływomierz i auto jeździ tylko czek się świeci i jakby 'głośniej' chodzi - ale przypuszczam ze to jego wina. Na początku trochę obroty wariowały ale jakby się uspokoiło. pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maius Opublikowano 23 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2014 Check powinien zgasnąć po kilku(nastu?) odpaleniach auta, pojawił się przez odłączenie czujnika. Rozumiem, że nie masz interface-u (testera) do diagnostyki? Jak zgaśnie to ok, jak nie, to na Twoim miejscu podłączyłbym jednak auto gdzieś i sprawdził co to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.