dawidcobra Opublikowano 29 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2014 Witajcie nissanomaniacy patka - wykonałem amatorsko podnoszenie anteny cb na dachu - oparta konstrukcja na relingach, zastosowałem podnośnik na 12 v. Jestem teraz na urlopie ale potem wtrynię mały filmik jak to działa i wygląda - oczywiście jak są chętni by to sobie zobaczyć. Pozdrawiam. P.S. super sprawa przy parkowaniu do garażu i na podziemne parkingi. Jeśli ktoś chętny to opiszę bardziej szczegółowo całość wykonania. Wewnątrz auta własnoręcznie wykonany panel do sterowania podnoszeniem i opuszczaniem anteny, jak ktoś ma talent to na 100 procent wykona coś takiego lepiej A obok anteny jeszcze kogut ( szperacz ) sterowany bezprzewodowo. Wiem że te opaski kijowo wyglądają ale...summa summarum chciałem coś skonstruować co by długą antenę od cb można było schować - to było moim głównym celem.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaten Opublikowano 29 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2014 Podaj link do większych fotek bo na smartfonie figę widać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq9mcs Opublikowano 29 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2014 Na dużym ekranie też figę widać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawidcobra Opublikowano 29 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2014 Dobrze - przepraszam wczoraj robiłem fotki w podziemnym garażu hotelowym, postaram się wtrynić dziś pod wieczór coś więcej i jakiś link. Filmik 1: https://www.youtube.com/watch?v=HfUuWKzpZGA Filmik 2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon 73 Opublikowano 31 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2014 Jak usłyszałem dźwięk to mi się skojarzyło z filmikiem nagranym po lądowaniu Tupolewa nr 101 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawidcobra Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2014 tia Leon 73 nic nie poradzę tak ten siłownik działa, trochę straszy ale dobra tam - wjazd na leniucha do garażu bez wysiadania jest ok. jak na razie sprawuje się to to ustrojstwo, dobrze - zresztą ile tego podnoszenia i opuszczania jest, raptem raz dziennie a nawet nieraz wjadę tylko za swoją bramę i stoi na świeżym powietrzu więc jest ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.