wojciechlacz Opublikowano 29 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2014 Witam, mam problem z włącznikiem czasowym wycieraczek w Primera P12 1.9dci. Wycieraczki pracują na normalnym i szybkim biegu, natomiast włącznik czasowy nie działa (jedynie po przyśpieszeniu czasowej pracy wycieraczek machną tylko raz i później cisza) Nie działają także po spryskaniu szyby. Proszę o pomoc w tym temacie ponieważ nie wiem jak do tego podejść w internecie brak opisów przekaźników. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masakra Opublikowano 29 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2014 ooo widze że kolega też DOL hmm niewiem jak p12 ale pewnie tak samo jak w p11 trzeba przeczyscić tależyk w silniczku instrukcja jest w dziale zrób to sam dotyczy P11 ale jest podobnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciechlacz Opublikowano 30 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2014 dziękuję za podpowiedź, będę działał w tym kierunku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon2160 Opublikowano 14 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 mam ten sam problem czasówka wg nie reaguje, macha raz i przestaje, a przy spryskiwaczach trzeba długo spryskiwacz przytrzymać żeby pomachały tylko nie wiem jak znaleźć ten temat o którym mówi użytkownik "MASAKRA" kolego pomożesz, jestem tu nowy tak więc się gubie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 14 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 mam ten sam problem czasówka wg nie reaguje, macha raz i przestaje, a przy spryskiwaczach trzeba długo spryskiwacz przytrzymać żeby pomachały tylko nie wiem jak znaleźć ten temat o którym mówi użytkownik "MASAKRA" kolego pomożesz, jestem tu nowy tak więc się gubie Tutaj masz kolego http://www.nissanklub.pl/zrob-to-sam.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość AmoralesT31 Opublikowano 15 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 Witam Kolegów Miałem ten sam problem w mojej WP12 wersja z czujnikiem deszczu. Po sprawdzeniu silnikczka i innych detali jak kable i wtyczki niestety skończyło się wymianą czujnika deszczu (z przedniej szyby). Po wymianie działa bez zarzutu, wszystkie funkcje wróciły do normy. Wewnątrz przełącznika wycieraczek przy kierownicy jest płytka elektroniczna sterująca pracą wycieraczek i dostając błędne sygnały tak się właśnie zachowuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon2160 Opublikowano 15 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 dzięki za podpowiedz, mam nadzieję że to wina silniczka a nie wina czujnika deszczu, ale to okaże się w weekend, bądź najbliższe dni, będę pisał o postępach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 15 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 dzięki za podpowiedz, mam nadzieję że to wina silniczka a nie wina czujnika deszczu, ale to okaże się w weekend, bądź najbliższe dni, będę pisał o postępach. Czekamy na relację, gdyż usterka usterce nie równa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sempron26 Opublikowano 3 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2016 witam gdzie znajduje sie przekaznik odpowiadajacy za prace wycieraczek w primera p12? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.