Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Almera tino 1,8 za niskie obroty

fgt90

Rekomendowane odpowiedzi

Witam od kilku miesięcy posiadam nissana almere tino z silnikiem 1,8 bezynka. Od jakiegoś czasu nam problem z obrotami na jałowym biegu, na rozgrzanym silniku czasami jest dobrze a czasami mi spadają do 500 od tak sobie nie ma zasady kiedy się to stanie. Wczoraj pierwszy raz mi zgasł podczas jazdy. Dodam jeszcze, że to anglik jest więc proszę pamiętajcie o podstawowych sprawach. niejestem mechanikiem, ale jakieś pojęcie mam, tydzień temu zmieniłem coś czarnego w silniku co powinno być olejem ale przestało nim być kilka lat temu zimy się nieprzelewal do butelki, zmieniłem olej i świece. Dzisiaj postaram zabrać się za krokowca, ale może ktoś mi podpowie co jeszcze mogę sprawdzić???

Przedewszystkim wyczyść przepustnice i przepływomierz, podepnij pod N.Consult przesoftują Ci program do fabrycznego ustawienia oraz dawkę mieszanki i będzie śmigał jak ta lala. Bo teraz napewno obroty reagują na włączenie świateł i klimy, a winny stać w gtanicy650rpm.

Klima posta wiec nie używam matomiast światła niezwrocilem uwagi wiem za to ze jak zostawię go na jałowym nic nie ruszając przy wylaczonych bajerach czasami jest dobrze a czasami go przymuli niema reguly

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...