Rafi Opublikowano 30 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2014 Pytanie jak w temacie, od prawie 2 m-cy mam tyrana z silnikiem 3,0 di zauważyłem coś niepokojącego (przynajmniej dla mnie) a mianowicie wskażnik temperuatury chłodziwa chyba zbyt szybko osiąga moment kulminacyjny tzn. po przejechaniu około 6-8 kilometrów wskażnik jest w pozycji prawie pionowej. Po przejechaniu około 100 km po czarnym generalnie nic sie nie zmienia , jednak niepokoi mnie czas w jakim silnik łapie temperaturę. Jak na tą pojemność moim zdaniem dzieje się to chyba za szybko- no chyba że ten typ tak ma - jak jest u Was z tym tematem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 31 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2014 Jakbym przeczytał Twój temat rano, to wkleiłbym dokładne dane, bo własnie wyjechałem z chaty ale jeśli "pozycja pionowa" oznacza ok 90* , to u mnie temperatura ta pojawia się chyba jeszcze wcześniej i stoi tak jak zaczarowana przez cały czas . Sprawdzę to ok 16 i napiszę . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby Opublikowano 31 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2014 U mnie w sezonie letnim około 5 km, może nawet nie więc wszystko chyba masz oki też na początku się dziwiłem że tak szybko ale tak chyba ma być bo z chłodziwem nie miałem żadnej przygody póki co i oby tak zostało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marq4x4 Opublikowano 31 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2014 U mnie po 3km pod górkę. Jednak dzisiaj 1x temp. poszła ponad połowę ,aż włączyłem ogrzewanie . Temperatura 30 C , górka 10% (ok. 4km) , jacht na haku ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby Opublikowano 31 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2014 U mnie po 3km pod górkę. Jednak dzisiaj 1x temp. poszła ponad połowę ,aż włączyłem ogrzewanie . Temperatura 30 C , górka 10% (ok. 4km) , jacht na haku ... trochę się tylko przygżał jak każdy z nas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafi Opublikowano 31 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2014 Kamień spadł mi z serca , będę mógł spać spokojnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.