Gość Jacossso Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Siemanko. Kilka dni temu zaczęły wyskakiwać mi biegi, lub w ogóle nie chcą wskoczyć. Dzieje się to tylko przy biegu pierwszym, trzecim i piątym. Czyli cała góra. Jakieś 2 mies temu robiona była pompa sprzęgła i wyprzęgnik. Nissan bardzo dużo stoi w domu, a jak już jedzie to tylko ok.10 km i czasami ok. 50 km. Co może być przyczyną? Skrzynia do wymiany? Z góry dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maylo Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Podreguluj linki wybieraka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciejbilu Opublikowano 20 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 A jak to się ma do biegów, które ciężko wchodzą? Mi na zimnym nie chcą wejść 1 i 2. Jak się rozgrzeje to jest lepiej, ale też wyczuwalny opór? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maylo Opublikowano 21 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2014 Chodzi o to że ruchy wybieraka skrzyni biegów są sterowane linkami, to że jest problem z biegiem 1, 3 i 5 wskazuje na jedną z linek, która odpowiada za ruch "od siebie".Maciejblu co do ciężko wchodzących biegów to są dwie opcje, z którymi miałem do czynienia w Vanettce tj. pompka sprzęgła, czyli ten element ze zbiorniczkiem na ścianie grodziowej pod maską lub wysprzęglik znajdujący się przy skrzyni biegów. Prościej mówiąc to gdy naciskasz pedał sprzęgła, w pompce porusza się tłoczek który tworzy ciśnienie w układzie i siła jest przenoszone na wysprzęglik przy skrzyni - podobna zasada działania co hamulców. Polecam zdemontować pompkę ze zbiorniczkiem, rozebrać, przeczyścić itd., złożyć, dolać płynu i sprawdzić czy poprawiło się działanie. Jeśli nie to trzeba dobierać się do wysprzęglika - nie potrzeba kanału, wystarczy położyć się przy samochodzie od strony prawego progu auta i powinno być widać o co chodzi Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.