templar Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Witam potrzebuje rozmiary uszczelniaczy ,symeringów i oringów maglownicy chce sie zabrac za regeneracje jest ktoś kto sie tym bawił? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michaell Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Ja od 6 lat mam Primere i nic z tym nie robię choć od samego początku coś z nim jest nie tak . Po prostu ten typ tak ma . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek1978 Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Ja naprawiałem w warsztacie za 800 zł rok temu, który sie w tym specjalizuje. Nie wiem czy to robiłeś kiedyś, ale trzeba mieć tokarkę by pozbyć się wżerów na drażku maglownicy, a dopiero potem dobrac simmeringi, bez przetoczenia nie będzie to szczelne, a jak przecieka to dostał sie już tam piach i brud i porysował drążek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
templar Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 no najgorsze jest to,że nie mogę przejść przeglądu w Norwegii dlatego, ze jest właśnie ten wyciek z tej górnej części koło wieloklina W dodatku wyobrażcie sobie, że muszę wymienić przedni pas ten pod chlodnica, ponieważ rdza tak go zjadła, ze szok dlatego też radziłbym wszystkim spojrzeć na niego i za wczas dobrze zakonserwować bo może być zdziwka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michaell Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Jak mieszkasz w Norwegii i tam pracujesz to kup sobie nowe auto bo przecież za 5 miesiące zarobisz na nowe auto(tak wszyscy mówią ) Odnośnie kosztów to cena naprawy waha się od 700 zł do 1100 (pytałem się trzech mechaników). W katalogu samochodów Auto Świat w rubryce na co zwrócić uwagę to na pierwszym miejscu wymieniają tą wadę w P12 no cóż tak bywa . Jeśli chodzi o ten pas który ci skorodował(u mnie nie ma gram rdzy na aucie w autach polifcie tak jest) Możesz kupić taką część od 50-100. Jak potrzebujesz linki to służę pomocą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
templar Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Michaell na tej co wysłałeś rownież niema grama rdzy u mnie chodzi o te dolna dokladnie o te co przykreca sie ucho holownika możesz zerknac u siebie chylajac sie bo u mnie jest tak zjedzone ze wudac tylko otwor... Jak mieszkasz w Norwegii i tam pracujesz to kup sobie nowe auto bo przecież za 5 miesiące zarobisz na nowe auto(tak wszyscy mówią ) Odnośnie kosztów to cena naprawy waha się od 700 zł do 1100 (pytałem się trzech mechaników). W katalogu samochodów Auto Świat w rubryce na co zwrócić uwagę to na pierwszym miejscu wymieniają tą wadę w P12 no cóż tak bywa . Jeśli chodzi o ten pas który ci skorodował(u mnie nie ma gram rdzy na aucie w autach polifcie tak jest) Możesz kupić taką część od 50-100. Jak potrzebujesz linki to służę pomocą Michaell na tej co wysłałeś rownież niema grama rdzy u mnie chodzi o te dolna dokladnie o te co przykreca sie ucho holownika możesz zerknac u siebie chylajac sie bo u mnie jest tak zjedzone ze wudac tylko otwor... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maraz44 Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Cześć dokładnie rok temu przerabiałem regenerację maglownicy. Później zrobiłem przegląd. Na całe szczęście w tym roku na przegląd przypadkowo wybrałem się kilka dni wcześniej. Na przeglądzie mechanik stwierdził, że cieknie... i tu moje zaskoczenie. Niecały rok wytrzymało na szczęście miałem jeszcze gwarancje 2 dni później i koszty na nowo. Poszedł górny uszczelniacz... rok temu za regenerację zapłaciłem 1000zł. Sam raczej bym się za to nie zabrał dla mnie zbyt skomplikowane pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.