endrju112 Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Witam wszystkich Dzis rano odpaliłem patka na zimnym silniku i stwierdziłem ze oboty silnika "skaczą" tak od 600 do 800 obr na luzie przejechałem może z kilometr i przestały skakać żadnych szarpnięc przy ruszaniu i dodawaniu gazu moze rano trzeba właczac te tzw. dogrzewanie silnika? jest taki przycisk ale myślałem ze to tylko przy mrozach? moze ktoś miał coś podobnego u siebie? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq9mcs Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Nie chcę krakać ale kiedy wymieniałeś zawór SCV? Miałem podobny objaw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endrju112 Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 na razie to wymieniłem tylko olej i filtry mam go dopiero od paru tygodni czytałem o tym zaworze SCV ale nie wiedziałem ze się go wymienia co iles kilometrów mam nadzieję ze to nie to ale mój patek ma 185tys km to pewnie warto go sprawdzić sprawdze dziś czy dalej jest to samo i dam znać z tego co czytałem będzie tylko gorzej(gaśniecie, brak mocy) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq9mcs Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Niestety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marraf Opublikowano 16 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 JA miałem to samo ale wymieniłem zawór i jest cacy koszt ok 700zł z robocizną, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bravo_ Opublikowano 17 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2014 JA miałem to samo ale wymieniłem zawór i jest cacy koszt ok 700zł z robocizną, Chyba w ASO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.