Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Zamiana Xenon na H7

bilczur

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Czy ktos z Was mógłby mi opisać w kilku słowach w jaki sposób moge wymienić xenony na H7 ? Czy w jakiś sposób należy przerobić instalację elektryczną ? W xenonach na żarniku mzamontowany jest wyzwalacz od niego kabelek i wszystko ok, kiedy założę zwykły reflektor podepnę do niego kostki (czytałem że pasują) to pod co mam podłączyć żarówkę ?

Jeżeli jest mozliwe opisanie tego na forum będę wdzięczny .

Pozdrawiam

bilczur

chyba ze chcesz cale reflektory to chetnie sie zamienie :)

choć mam xenony, ale HIDy a te nie posiadają jak Twoje poziomowania.

choć mam xenony, ale HIDy a te nie posiadają jak Twoje poziomowania.

do poziomowania potrzeba jeszcze dwóch czujników (przód i tył)  i okablowania, :D także wymiana nic Ci nie da 

Ja zmieniałem xenony na H7. Zmieniałem całe lampy, ponieważ raz miałem ułamany zaczep w jednej lampie, dwa klosze były matowe, trzy odbłyśniki były już niezbyt odbłyśnikowe.

Wyjmujesz stare lampy, zakładasz zamienniki np. firmy TYC (ja takie kupiłem). Wtyczki pasują od xenona, żarówka H7 ma swoją wtyczkę z instalacji wewnątrz lampy.

Nie można wsadzić żarówki H7 zamiast palnika D2R bez zmiany lampy, ponieważ jest nieco inne gniazdo żarówki i nie będzie to świecić jak należy.

Po wymianie lamp na H7+H7 nadal działają spryskiwacze lamp.

Poziomowanie jest niepotrzebne, ja mam lampy ustawione na Stacji Diagnostycznej na stałe, pokrętłami które były przy nowych lampach zamiennikach.

Jak chcesz jeszcze jakieś info, pisz tutaj albo na PRIV.

Pozdrawiam.

dziwna sprawa, bo zazwyczaj wsadzają żarniki zamiast żarówek i oslepiaja innych :D :D :D 

• 2 tygodnie później...

Dzięki za pomoc. Już wymieniłem, wszystko jest ok wreszcie coś widać przed samochodem :)

Niestety, lampy w P12 są bardzo źle przystosowane pod palniki xenonowe. Ja też nie żałuję przejścia na H7. Jedynie silniczki od samopoziomowania muszę podpiąć tak jak miałem w xenonach, bo jak zapakuję bagażnik porządnie to oślepiam i średnio mi się uśmiecha ciągle ze śrubokrętem biegać :-)

dziwna sprawa, bo zazwyczaj wsadzają żarniki zamiast żarówek i oslepiaja innych :D :D :D

My jesteśmy normalni :devil:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...