ceniakenzo Opublikowano 4 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 ja kilka lat temu wyrwałem z allegro za 120zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtus Opublikowano 4 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 Proszę przykład pierwszy z brzegu dla 3.0 V6: http://allegro.pl/pompa-wody-nissan-terrano-pick-up-d21-3-0-v6-90-i6171033380.html Jeśli nie pasuje ze względu na obudowę, zbędne elementy obciąć kątówką i będzie pasować Jak się nie chce, jest gotowa do 3.0 V6: http://allegro.pl/pompa-wody-nissan-maxima-300-zx-3-0-1988-1994-i6132164701.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek_kk Opublikowano 5 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2016 No tak do 3.0 sa ale do 2.4 nie ma dzwonilem pod wskazane linki i nie maja a te nie beda pasowac przynajmniej tak twierdzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pltz Opublikowano 5 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2016 http://www.jparts.pl/uklad-chlodzenia/pompa-wody,9128,---pompa-wody---,13935.html Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNAKE4X4 Opublikowano 5 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2016 to nie ta, on potrzebuje taką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pltz Opublikowano 5 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2016 W takim razie to powinno być to: http://allegro.pl/pompa-wody-nissan-terrano-wd21-2-4-87-i6173727127.html Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNAKE4X4 Opublikowano 7 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2016 Trzeba by sprawdzić czy układ się nie przytyka, może chłodnica za....bana kamieniem albo innym syfem, tak jak ci pisałem płukanka to nie duży koszt. Pompa z linku też nie kosztuje majątku, co do jakości się nie wypowiem, nie miałem styczności z tym probucentem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek_kk Opublikowano 10 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2016 Witam ponownie zrobiłem plukankę nie pomogło ciekawe jest to że płyn na gorze jest gorący a na dole zimny zdjąłem chlodnice sprawdzilem sprawna wyjąłem pompe wody wydaje się ok chodzi lekko cicho nie ma luzu jedyny mankamet to to że wirnik jest jakby zadzerwialy i wizko obraca sie razem z wirnikiem nie ma ani gramy luzu a chyba powinna sie napinac ale czy to by bylo przyczyna? Tak wyglada Tak wyglada pompa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łysy Opublikowano 10 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2016 A zobacz jak będzie bez termostatu może fiksuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek_kk Opublikowano 10 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2016 Mam właśnie taki zamiar tylko z czasem cieżko nie poskładałem tego jeszcze żeby dwa razy nie rozkręcać moze ktoś coś ciekawego napisze ale termostat jest nowy ale co innego zostało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fikolek2 Opublikowano 10 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2016 Sprawdź trzymając za koło pasowe czy to zardzewiałe śmigiełko przypadkiem nie obraca się luzem, wiskoza zapinana tylko wiatrak a jest napędzana tylko z osi pompy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek_kk Opublikowano 14 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2016 Sprawdź trzymając za koło pasowe czy to zardzewiałe śmigiełko przypadkiem nie obraca się luzem, wiskoza zapinana tylko wiatrak a jest napędzana tylko z osi pompy. Smigiełko jest ok Wymiana pompy nie pomogla nawet wyjecie termostatu auto nadal sie gotuje. Mial juz ktos moze przypadek ze przy bloku silnika uklad byl zatkany. Na gorze plyn jest wszedzie i przeplywa ale dol zimny. Za pompa jest taki trujnik jakby co plyn wchodzi do bloku silnika moze tam przytkalo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NOmaro Opublikowano 15 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2016 Prawdopodobnie masz przedmuchy z komory spalania do ukladu chlodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fikolek2 Opublikowano 15 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2016 Wygląda na to że czeka cię grubsza robota z uszczelką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojnar15 Opublikowano 24 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2016 Ja mam problem. Kupiłem głowicę ze słupkiem wszystko wymienione temperatura dobra, a płyn bulgocze w zbiorniczku wyrównawczym. Korek termostat pompa nowe 6 tysięcy poszło. Najlepiej, że dostałem gwarancją rozruchową na 2 tyg było napisane, że od wstawienie, a jak gwarancję dostałem to się okazało, że od dostawy 2 tyg, ale ten co ją przywiózł powiedział, że to pomyłka i jest 2 tyg od zamontowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek_kk Opublikowano 6 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2016 (edytowane) No i jednak uszczelka pod glowica drugi i trzeci cylinder dostswal sie tam plyn auto aktualnie w remoncie przy okazji rozrzad zmieniamy bo byl juz lichy ☺ teraz tylko zbierac kase Edytowane 6 Czerwca 2016 przez kostek_kk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi