Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Nagła strata mocy i klekotanie

Boogey

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem z patrolem y61 3.0 DID, po dłuższym staniu podczas jazdy auto straciło na mocy i zaczeło klekotać, objaw ten mijał i pojawiał się aż w końcu zaczął klekotać cały czas i brak mocy. Z tym objawem przejechałwem jakieś 100km, ledwo ruszał ze skrzyżowania. Wtryski sprawdzone (dobre) szklanki na zaworach trzymają. Ktoś ma pomysł co jeszcze sprawdzić?

Cześć 

a jakieś inne objawy? kopcenie?, turbo działa?, jakiego rodzaju ten klekot? na biegu jałowym wkręca się na obroty normalnie? rozrząd ok?

nie brzmi ciekawie, musisz podjechać do jakiegoś mechanika, tak ciężko zdiagnozować. Powodzenia. I oczywiście jak dojdziesz co, to napisz.

Raczej mechanicznie wszystko jest sprawne. Podejrzenia padły teraz na coś z elektryką prawdopodobnie w pompie wtryskowej.

Kpmputer wykazał coś z ukłądem paliwowym. Szacowany koszt ok 10000zł. Podczas powrotu z warsztatu cisnąłem ile się dało i nagle samo się poprawiło.. przestał klepać i dostał mocy ;P Nie mam pojecia co to i nikt nie jest w stanie za bardzo powiedzieć co to było ;) Przed jazdą wlałem, środek na czyszczenie wtrysków... może coś w pompie się zapchało po takim staniu i w końcu się przedmuchało. :)

hmmm, może egr się zaciął, a jak pocisnąłeś to się rozruszał, w wolnej chwili rozbierz i wyczyść (czarny, tłusty syf)

a tak na marginesie, auto nie lubi długo stać :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...