sebek0904 Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Witam !!!Mam problem z światłami w mojej p11... po podpięciu przyczepki światła w samochodzie przestały działać... Są tylko wsteczne kierunki i długie,, nie ma postojowych, krótkich, tylnych pozycyjnych, i przednich przeciw mgłowych oraz podświetlania zegarów... sprawdziłem bezpieczniki wszystkie dobre... Kiedy podałem " + " bezpośrednio z akumulatora na żarówke postojową wszystko działa jak należy... Zatanawiam sie co to może być myślałem o przekaźniku ale nie wiem... z elektryki jestem słaby ... Proszę o jakieś cenne wskazówki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek69 Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Witam !!! Mam problem z światłami w mojej p11... po podpięciu przyczepki światła w samochodzie przestały działać... Są tylko wsteczne kierunki i długie,, nie ma postojowych, krótkich, tylnych pozycyjnych, i przednich przeciw mgłowych oraz podświetlania zegarów... sprawdziłem bezpieczniki wszystkie dobre... Kiedy podałem " + " bezpośrednio z akumulatora na żarówke postojową wszystko działa jak należy... Zatanawiam sie co to może być myślałem o przekaźniku ale nie wiem... z elektryki jestem słaby ... Proszę o jakieś cenne wskazówki... sprawdż masę w przyczepce , miałem podobnie i musiałem sprawdzić wszystkie przewody w przyczepce potem w samochodzie bo były podłączone do tylnych lamp a okazało się że to było gniazdo...zwarcie bo przewody w gniazdku były luźne i spięcie było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebek0904 Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2014 sprawdż masę w przyczepce , miałem podobnie i musiałem sprawdzić wszystkie przewody w przyczepce potem w samochodzie bo były podłączone do tylnych lamp a okazało się że to było gniazdo...zwarcie bo przewody w gniazdku były luźne i spięcie było. Ok sprawdzę to... ale po odpieciu przyczepki również nie świecą... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nice-wawa Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Sprawdź wszystkie bezpieczniki i te pod maską obok akumulatora . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebek0904 Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Wszystkie sprawdzałem i wszystkie sa okej... nie mam pojęcia co to może być... ide własnie spr to gniazdo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulisses Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Bezpiecznik TAIL pod kierownicą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebek0904 Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Sprawdziłem i gniazdo przyczepki i przekaźniki i bezpieczniki 4 razy wszystko jest OK... nie mam już pomysłów... zastanawia mnie to dla czego jak dam " + " z akum na żarówkę postojowych to wszystko działa elegancko kiedy o odepnę nie ma nic... Koś coś jeszcze podejrzewa ??? może ktos miał taki problem ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.