wojtek69 Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Witam , być może już był podobny temat ale nie mogę znaleźć, miałem jakiś czas temu "bliskie spotkanie "- najechałem na auto przede mną puknięcie było takie że tylko porysowałem lakier na zderzaku auta przede mną , od tamtej pory w czasie jazdy słyszę spod kierownicy bulgotanie jakby przelewał się jakiś płyn i jeszcze takie cykanie jakiegoś przekaźnika - gdzieś na środku deski przy tunelu środkowym. nie potrafię zdiagnozować co to może być ,samochód jeździ normalnie i cała reszta jest OK. jeśli macie jakieś sugestie , lub był jakiś temat podobny to proszę o pomoc, z góry dziękuję za wszelkie wskazówki i rady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nice-wawa Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Cykanie koło środkowej konsoli jak ta półeczka pod kierownica może być wydawana przez przekaźnik kierunkowskazów . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek69 Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Rownież tak myślałem , i może tak jest jeśli ten przekaźnik pracuje cały czas bo ja słyszę go prawie cały czas. To jeden problem , a drugi? Dochodzę do wniosku że musi to być przelewanie płynu chłodniczego ,ale wcześniej nie słyszałem tego dzwięku , czy jest to możliwe? np.przez poluzowaną obejmę od obiegu plynu , albo dziura w którymś przewodzie gumowym... Różne rozwiązania plączą mi się po głowie... Jeśli spotkaliście się z czymś podobnym to podsuncie mi pomysł co mogę sprawdzić. Dodam jeszcze to że sprawdziłem już przewody hamulcowe , odpowietrzenie sprawdzone, wspomaganie też brałem pod uwagę ale to nie to... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.