Baltazar Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Dziś otrzymałem od Nissana pismo polecone, w którym zostałem poinformowany o odkrytej wadzie komponentu poduszki pasażera w moim samochodzie. Mam jak najszybciej zgłosić się do serwisu Nissana w celu usunięcia usterki. Jest załączona lista serwisów w całej Polsce. Wada podobno dotyczy samochodów Almera N16, Maxima, Pick-up, Pathfinder, Patrol, TYerrano II, Tino, X-Trail. Czy ktoś z Was otrzymał podobne pismo? Ciekaw jestem na czym polega przekręt, bo jakoś nie chce mi się wierzyć, że Nissan zainteresował się poduszką powietrzną w moim dwunastoletnim samochodzie. Jeśli ktoś będzie zainteresowany, to mogę zamieścić to pismo na forum. Pozdrawiam! Ps. napisałem w poradach eksploatacyjnych, bo jakoś żaden inny dział mi do tego tematu nie pasował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek22 Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2014 tak jest akcja serwisowa na poduszki ale jak cie znalezli auto od nowosci? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baltazar Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2014 jestem drugim właścicielem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek22 Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2014 http://www.autodoradca.pl/pl/nissan_almera_n16_tino_v10_pick_up_d22_patrol_y61_x_trail_t30.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baltazar Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Rzeczywiście na podanej przez Ciebie stronie piszą o tej akcji. A już myślałem, że ze to jakaś lipa. Jak rozumiem chodzi o jakieś ciśnienie w poduszce, które i tak nie ma wpływu na działanie i bezpieczeństwo tej poduszki. Mieszkam w Łodzi i to dokładnie po drugiej stronie miasta niż ta, w której znajduje się serwis Nissana. A po Łodzi jeździ się fatalnie. W związku z tym pytanie czy warto się tym tematem przejmować, czy raczej jechać i usunąć usterkę. Proponują zrobić to bezpłatnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek22 Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2014 powiem tak kiedy ta poduszka się przyda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczyp Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2014 E tam, nie jedź, najwyżej Ci pasażera poszatkuje fragmentami zbiornika, w ramach pewności nieprzeżycia w wypadku. Jak żony nie lubisz, to wiesz, zwalisz na Nissana Widziałem gdzieś w sieci detonację takiej wadliwej poduszki z BMW. Generalnie razem z napompowaniem poduchy rozrywało zbiornik. A skoro się odezwali i robią za darmo to pewnie, że warto! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.