Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Problem z nawiewem

Ghost1983

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ma problem z nadmuchem w kabinie, rozkręciłem wentylator (umiejscowiony za schowkiem) podłączyłem go na krótko i działa więc pomyślałem sterownik od chłodzenia, nie wiem jak to się fachowo nazywa ale jest w tunelu koło pedała gazu i wygląda jak radiator, w nim jest Bezpiecznik termiczny 2A 140stopnC wiec kupiłem ale mieli tylko 10A 170 C koleś powiedział że nie ma różnicy i nawet dłużej wytrzyma, po zainstalowaniu nawiew działa tylko na 5 biegu i nie mogę go wyłączyć, następnie wyczytałem tu na forum też taki problem i ktoś pisał że 10A jest za duży, i też tak miał zmienił na 3A (nie pamiętam ile stopni i było wszystko ok) Więc dziś kupiłem 3A 125C innego nie mogłem znaleźć i dalej jest to samo.Nie mogę do tego japończyka znaleźć tego bezpiecznika, co jest warzniejsze ampery czy stopnie albo gdzie można kupić proszę o pomocy

Bezpiecznik jak łatwo się domyślić, zabezpiecza przed przepaleniem się sprzętu.

Ważne jest zarówno amperaż jak i temperatura maxymalna takiego bezpiecznika. Głośno tego nie mówiąc, nie raz stosuje się w praktyce przy zamienianiu bezpieczników większy amperaż niż jest zalecany - choć to nie jest dozwolone. Bo w przypadku zwiększenia się napięcia w instalacji - sprzęt ulegnie spaleniu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...