robert1234 Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Witam, mam model a32 rok 1998. kompresor od klimy nie dzialal mi juz od kilku lat. poza tym cala instalacja jest lekko rozszczelniona wiec z niej nie korzystalem. od kilku dni lozysko sie zaciera. dzwonilem do sklepu z czesciami i maja paski do maxim z alternatorem i bez. moje pytanie brzmi: czy da sie jakos pominac kolo kompresora przy zalozeniu ze zaloze krotszy pasek, czy w wersji bez klimatyzacji mocowania sa inne? (np. naciag jest na samym alternatorze a nie ma rolki napinajacej. jesli by sie okazalo ze rolka napinajaca (w wersji bez kompresorem) jest w tym samym miejscu, a sam pasek po prostu omija kolo kompresora to moglbym kupic krotszy pasek i zalozyc pomijajac kolo kompresora i nie bawiac sie w wymiane lozyska w kompresorze, ktoryz i tak nie dziala. nie wiecie jak to jest w tej wersji? moze ktos przerabial. znalazlem (zalacznik). da sie. tylko jeszcze jedno pytanie. jesli pomine kolo klimatyzacji to czy z elektronika nie bedize cos dzwinego (np. trzeba bedzie jeszcze jakies bezpieczniki wyciagac?) znalazlem (zalacznik). pytanie: czy jesli pomine komporesor klimatyzacji to czy nie bedzie cudow z elektronika (np. trzeba bedzie wyciagac jakis bezpiecznik?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.