Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Proszę o pomoc zamknięcie mechaniczne primerki

piotrson

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich.

Mam taki  problem , wyładował się akumulator do zera  samochód stoi pod blokiem  a centralny po wyładowaniu aku otworzył auto  i jest otwarte .

Jak  zamknąć go mechanicznie ?  Nie ma żadnych rygli  na drzwiach  wewnątrz i w bagażniku . nie mam  zapasowego akumulatora chcę ten wziąć  do ładowania na noc  ale chciałbym zamknąć auto   jest jakoś to możliwe  do zrobienia ?

Proszę o pomoc  Primerka 2006 r po lifcie ( drzwi od kierowcy to nie jest problem  bo jak się zaślepkę zdejmie z klamki zewnętrznej  to się zamykają ) 

Szukałem na forum ale doszedłem tylko to strony  25 i nic. :(

Z góry dziękuje  Piotr  

Z tego co się orientuje to P12 nie można zamknąć mechanicznie. Może spróbuj podpiąć lekko naładowany akumulator i zamknąć auto przyciskiem od centralnego na konsoli środkowej, bodajże przy zapalniczce.,

Napięcie do centralnego jest niższe niż potrzebne do uruchomienia, więc godzina ładowania aku powinna wystarczyć.

To ciekawe bo jak nie domknąłem drzwi w P12 2005 i się akumulator wyładował to auto było zamknięte wszedłem do niego za pomocą przednich drzwi które otwarłem mechanicznie

• 2 tygodnie później...

Z tego co się orientuje to P12 nie można zamknąć mechanicznie. Może spróbuj podpiąć lekko naładowany akumulator i zamknąć auto przyciskiem od centralnego na konsoli środkowej, bodajże przy zapalniczce.,

Napięcie do centralnego jest niższe niż potrzebne do uruchomienia, więc godzina ładowania aku powinna wystarczyć.

No to się słabo orientujesz. Sposób zamykania P12 mechanicznie jest opisany w instrukcji obsługi.

Drzwi kierowcy, jak słusznie zauważono - kluczykiem.

Wszystkie pozostałe drzwi, należy po kolei otworzyć, później na bocznej płaszczyźnie drzwi pod lub nad zamkiem (nie pamiętam teraz) jest małe pokrętło średnicy około 0,5 cm z nacięciem w środku. To pokrętło należy używając kluczyka obrócić i zatrzasnąć drzwi od samochodu.

Ot cała filozofia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...