piotrson Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Witam wszystkich. Mam taki problem , wyładował się akumulator do zera samochód stoi pod blokiem a centralny po wyładowaniu aku otworzył auto i jest otwarte . Jak zamknąć go mechanicznie ? Nie ma żadnych rygli na drzwiach wewnątrz i w bagażniku . nie mam zapasowego akumulatora chcę ten wziąć do ładowania na noc ale chciałbym zamknąć auto jest jakoś to możliwe do zrobienia ? Proszę o pomoc Primerka 2006 r po lifcie ( drzwi od kierowcy to nie jest problem bo jak się zaślepkę zdejmie z klamki zewnętrznej to się zamykają ) Szukałem na forum ale doszedłem tylko to strony 25 i nic. Z góry dziękuje Piotr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimm Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Z tego co się orientuje to P12 nie można zamknąć mechanicznie. Może spróbuj podpiąć lekko naładowany akumulator i zamknąć auto przyciskiem od centralnego na konsoli środkowej, bodajże przy zapalniczce., Napięcie do centralnego jest niższe niż potrzebne do uruchomienia, więc godzina ładowania aku powinna wystarczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michaell Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 To ciekawe bo jak nie domknąłem drzwi w P12 2005 i się akumulator wyładował to auto było zamknięte wszedłem do niego za pomocą przednich drzwi które otwarłem mechanicznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimm Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Auto zamknąłeś wcześniej, a brak napięcia nie powoduje w tym modelu zwolnienia siłowników. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsalata Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Z tego co się orientuje to P12 nie można zamknąć mechanicznie. Może spróbuj podpiąć lekko naładowany akumulator i zamknąć auto przyciskiem od centralnego na konsoli środkowej, bodajże przy zapalniczce., Napięcie do centralnego jest niższe niż potrzebne do uruchomienia, więc godzina ładowania aku powinna wystarczyć. No to się słabo orientujesz. Sposób zamykania P12 mechanicznie jest opisany w instrukcji obsługi. Drzwi kierowcy, jak słusznie zauważono - kluczykiem. Wszystkie pozostałe drzwi, należy po kolei otworzyć, później na bocznej płaszczyźnie drzwi pod lub nad zamkiem (nie pamiętam teraz) jest małe pokrętło średnicy około 0,5 cm z nacięciem w środku. To pokrętło należy używając kluczyka obrócić i zatrzasnąć drzwi od samochodu. Ot cała filozofia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.