lemmy69 Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Planuję przełożenie komputera spod fotela pasażera nad jego głowę ... Wiem ... najprościej i do tego bez przedłużania okablowania można go ulokować za schowkiem, ale nie chcę zmniejszać jego pojemności Widziałem już takie rozwiązania, ale były zbyt "druciarskie" tzn. trzymało się to na jakichś mega-trytkach ... do prowizorycznego stelażu, a ten z kolei do uchwytu nad drzwiami Mocowałem już CB pod sufitem, ale tam było gdzie się z płytą wwiercić , a tutaj nie pamiętam czy są jakieś wzmocnienia ... mniejsza o mocowanie W sumie to chciałem zasięgnąć Waszej porady, czy w związku z nieuniknionym przedłużaniem przewodów i co za tym idzie zmianą ich rezystancji mogą wystąpić jakieś komplikacje w pracy komputera, czy robić "2-metrowe wstawki" z przewodów ... czy też pójść drogą profesjonalną i np. zastosować złącza "euro" lub inne Czekam na opinie i propozycje Jeszcze jedno pytanko ... czy upał pod dachem może zaszkodzić komputerowi bardziej niż wilgoć przy podłodze ? Może jakiś wentylator dołożyć do zestawu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2014 jak dobrze polutujesz, to komp się nie zorientuje przy takiej długości to nie ma znaczenia. złączy bym nie stosował. elektronika jest zabezpieczana przed wilgocią, jedynie złącza się utleniają, myślę że temperatura też mu nie zrobi różnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Zastosowac przewody o tym samym przekroju, lutowanie, izolacja termokurczliwa i ma latac. A czy pod dachem bedzie mu bardziej goraco niz pod siedzeniem? Mysle ze nie ma roznicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2014 podglądałem ... jest wzmocnienie ale dopiero tam gdzie zaczynają się relingi, trzeba będzie coś pokombinować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2014 A masz juz pomysl jak umocowac wiazke kabli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2014 wiem, że jest obfita ... problem tylko jak ją w górę wzdłuż przedniego słupka puścić, a dalej to już uformować ją na płasko i między dach i podsufitkę ... a może lepiej byłoby środkowym, międzydrzwiowym słupkiem ją puścić wóz który oglądałem z tym kompem nad głową był 3D ... część szyb zastąpiono dyktą, pleksi ... to miało jeździć a nie wyglądać, kable szły chyba na bezczela wewnątrz "przytrytkowane" zobaczę jakie są możliwości manewrów jak będę miał budę rozebraną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pio999 Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Mój komp spokojnie się zmieścił za schowkiem, nie zabierając mu miejsca. Chyba, że będziesz topił go po samą szybę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2014 no to by trochę rozwiązało problemy ... widziałem gdzieś taką lokalizację, ale trzeba było część schowka wykroić, poza tym (odpukać) w razie awarii nie bardzo był dostęp do ECCS żeby błędy "wymigać" a tak z ciekawości zapytam, gdzie jest, czy w ogóle jest w T1v6 komp od skrzyni ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pio999 Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2014 no to by trochę rozwiązało problemy ... widziałem gdzieś taką lokalizację, ale trzeba było część schowka wykroić, poza tym (odpukać) w razie awarii nie bardzo był dostęp do ECCS żeby błędy "wymigać" a tak z ciekawości zapytam, gdzie jest, czy w ogóle jest w T1v6 komp od skrzyni ? Ja mam manuala więc nie wiem, otwierając schowek widzę za nim diody od kompa do diagnozy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2014 a z podszybia go gdzieś nie zalewa ? nogą się nie zawadzi ? nie mam jak sprawdzić teraz jak go tam upchnąć, ale może faktycznie bym z Twojej opcji skorzystał, masz jakieś foty może ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pio999 Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Nie ma problemu jutro coś podeślę, dziś pracuję do rana. Nogami nie wadzisz jest centralnie za schowkiem więc wysoko. zalewać go niema co nic nie leci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2014 łokej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pio999 Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Tak właśnie komp wygląda u mnie, robione na szybkości Kontrol panel obok w fazach testowych więc nie komentować krzywizn i zmarszczeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 chyba nie bardzo widać diody ... nie szukam rozwiązania w którym do diagnozy trzeba by demontować schowek lub odkręcać komputer, jeśli wystarczy położyć się pod schowkiem to ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pio999 Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Nie wiem jak Twój komp ma diody. Mój jak się przypatrzysz ma jej po lewej stronie na środku. Więc przy otwarciu wszystko widać, chociaż nie mam potrzeby często ich oglądać. A jeśli nawet, demontaż schowka trwa 10 sekund Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 u mnie diody są "z czoła", nie byłyby widoczne z tej pozycji ... może obudowa jest inna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pio999 Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Mój komp od duala więc inny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 to by tłumaczyło niezgodność, spróbuję i tak go upchnąć za schowkiem, najbardziej boję się butów pasażera i wody z podszybia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pio999 Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Zauważ na jakiej jest wysokości, gdy jest zamontowany schowek nie ma opcji kopnąć go. Woda leje Ci się do środka auta? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi