Gość mari1969 Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Witam wszystkich forumowiczów i proszę o pomoc. Od paru dni zaczęła luźno poruszać mi się "wajcha" od skrzyni biegów ( tj. jak ją przesunę to tak zostaje i nie wraca do położenia neutralnego ). Ciężko wrzucać biegi, bardzo delikatnie i na "czuja". Brak pomysłu. Proszę o jakieś rady. Może ktoś się z tym spotkał. Pozdrawiam Marek ( tino diesel, 2003 rok, 176 tys ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marlos90 Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2014 zapewne sprężynka spadła albo pękła a jest pod podłogą za aluminiową osłoną wydechu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Sprawdz ciegna zmiany biegow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaten Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Wygląda na sprężynkę, wklejałem gdzieś fotkę jak ona wygląda w N-16. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Sprawa była poruszana na forum /sprawdź w dziale Almera/. W zależności od silnika były również różne cięgna. Możesz zdemontować tunel /4 śrubki/ i sam zobaczyć. Może być również i sprężynka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mari1969 Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Witam i serdeczne dzięki za pomoc. Usterka została zlokalizowana. Faktycznie,pękła sprężynka.... Wymieniłem i wszystko wróciło do normy. Uffff, odetchnąłem bo liczyłem się z jakimś poważnym wydatkiem. Pozdrowienia dla wszystkich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.