Arnold 350z Opublikowano 4 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 Niestety nie mam nic opisanego ;/ Także ta po prawej stronie 3 kostka jest wolna całkowicie i ona jest podobno od zmieniarki oryginalnej i sterowania kierownicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel.tymek Opublikowano 4 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 (edytowane) Jeśli chodzi o te kable idące z kierownicy to są jak dobrze pamiętam w tej kostce z tym grubszym szarym kablem czyli to co trzymasz w ręku na drugim zdjęciu. Natomiast jeśli chodzi o wiązkę z radia to nikt Ci chyba po zdjęciu nie pomoże. Jelsi w instrukcji nie ma opisane to może w internecie na stronie producenta jest jakiś obszerniejszy manual i tam będzie. Ja bym obstawiał że to są te trzy kable co wychodzą luzem czyli czarny to pewnie GND , niebiesko biały to KEY1-5V a czarno biały to KEY2-5V . Ewentualnie na odwrót czyli niebioesko biały to KEY2 a niebiesko czarny KEY1. Więc podsumowywując możesz spróbować czarny od wiązki z radia połączyć z żółto zielonym od kierownicy. Niebiesko biały od wiązki z radia łączysz z tym takim pomarańczowym z kierownicy. Czarno biały z wiązki z radia łączysz z czerwono zielonym z kierownicy. PS Potem wchodzisz w ustawienia w radiu ,naciskasz guzik na kierownicy i przyporządkowywujesz zdarzenie. Teraz wszytsko powinno chodzić. Jeśli nie to zmieć niebiesko biały z wiązkiradia na czerwono zielony z kierownicy oraz czarno biały z wiązki z radia na pomarańczowy z kierownicy. Czarny od wiązki z radia z żółto zielonym z kierownicy pozostawiasz bez zmian bo na 90% żółto zielony to masa. Edytowane 4 Marca 2015 przez daniel.tymek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laurin Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 (edytowane) Witam, Posiadam 350Z z2004 ze stanów z radiem bose i zmieniam na radio 2din na androidzie- potrzebuję przejściówki lub schematu do połączenia z kosteką ISO z tymi co są ori w 350Z (BOSE). Pomoże ktoś? Może kolega z Wawy coś podpowie? pozdrawiam Laurin Edytowane 6 Kwietnia 2016 przez Laurin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmati9 Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2016 (edytowane) http://www.car-tronic.pl/adapter-do-odblokowania-fab-wzmacniacza-bose-system-p6385 Tutaj masz na ten przewod luźny dajesz prąd po zapłonie ja to zrobiłem na zwykłej przejsciowce która o ile dobrze pamiętam jest jeszcze przed tym ale można to obejść najlepiej zadzwonić do nich i oni wszystko wytłumaczą spoko chłopaki Edytowane 7 Kwietnia 2016 przez mmati9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laurin Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Dzięki jest to jakieś rozwiązanie - A nie da się tak po prostu zaingerować w kable bez kupowania takiej przejściówki? chodzi mi o połączenie kabli np na krótko z odpowiednimi kablami w nowym radiu? Dobra chyba juz ogarnąłem te przewody i wiem co i gdzie idzie... Teraz pytanko czy z nowego radia dawać sygnał na ori wzmaczniacz bose z wyjść na głośniki czy wyjść na wzmacniacz (RCA cinch)??? Pozdrawiam Laurin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmati9 Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Na pewno się da bo przejściówka łączy po prostu ze sobą odpowiednie kable ale co i jak to nie wiem bo ta przejściówka podstawowa kosztowała koło 20zł, tak musisz dać 12V z radia na wzmacniacz żeby on się włączył bo inaczej będzie cisza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laurin Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2016 (edytowane) wzmak dostał zasilanie... Dobra sprzęt gra ale nie do końca tak jak powinien. Podłączyłem wyjścia z głośników na wzmacniacz seryjny bose i jak grają 4 głośniki to sub gra bardzo cicho. Jak wezmę na kanał lewy lub prawy tylny to sub pięknie się odzywa. Nie wiem o co tu chodzi. w radiu mam jeszcze wyjścia 4xRCA i 1xsub - może podłączyć 4xRCA na wzmacniacz? Nie mogę rozgryźć jak działa wzmacniacz bo nie ma żadnych wejść na cinche... Pomoże ktoś???? Pozdrawiam Laurin wzmak dostał zasilanie... Dobra sprzęt gra ale nie do końca tak jak powinien. Podłączyłem wyjścia z głośników na wzmacniacz seryjny bose i jak grają 4 głośniki to sub gra bardzo cicho. Jak wezmę na kanał lewy lub prawy tylny to sub pięknie się odzywa. Nie wiem o co tu chodzi. w radiu mam jeszcze wyjścia 4xRCA i 1xsub - może podłączyć 4xRCA na wzmacniacz? Nie mogę rozgryźć jak działa wzmacniacz bo nie ma żadnych wejść na cinche... Pomoże ktoś???? Pozdrawiam Laurin OK już ogarnąłem - gra super :-) a radyjko na androidzie elegancko śmiga :-) Edytowane 9 Kwietnia 2016 przez Laurin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaktuss_ML Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Pochwal sie jak to wyglada, jakies foto wstaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakub350 Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2016 (edytowane) Nie wiem jakie masz radio ja nie mam tylnych głośników i dołączyłem przednie drzwiowe bezpośrednio pod radio - nigdy jeszcze tak nie grały ten wzmacniacz to jest pet w h*j. Podłącz wszystko bezpośrednio do radia , da sie wykorzystać istniejącą instalacje. Jak ktoś by chciał mam całe audio na sprzedaż z mojej zety - stan bdb Edytowane 11 Kwietnia 2016 przez jakub350 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bydle Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Krzysiu daj cenę na PW Chociaż sam nie wiem czy bede zakładać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi