Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Wymiana radia 350z 2005

vonBuBs
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Niestety nie mam nic opisanego ;/

Także ta po prawej stronie 3 kostka jest wolna całkowicie i ona jest podobno od zmieniarki oryginalnej i sterowania kierownicy

post-89589-0-42418600-1425463410_thumb.jpg

post-89589-0-59558200-1425463414_thumb.jpg

post-89589-0-94458200-1425463418_thumb.jpg

Jeśli chodzi o te kable idące z kierownicy to są jak dobrze pamiętam w tej kostce z tym grubszym szarym kablem czyli to co trzymasz w ręku na drugim zdjęciu. Natomiast jeśli chodzi o wiązkę z radia to nikt Ci chyba po zdjęciu nie pomoże. Jelsi w instrukcji nie ma opisane to może w internecie na stronie producenta jest jakiś obszerniejszy manual i tam będzie. Ja bym obstawiał że to są te trzy kable co wychodzą luzem czyli czarny to pewnie GND , niebiesko biały to

KEY1-5V a czarno biały to KEY2-5V . Ewentualnie na odwrót czyli niebioesko biały to KEY2 a niebiesko czarny KEY1. Więc podsumowywując możesz spróbować czarny od wiązki z radia połączyć z żółto zielonym od kierownicy. Niebiesko biały od wiązki z radia łączysz z tym takim pomarańczowym z kierownicy. Czarno biały z wiązki z radia łączysz z czerwono zielonym z kierownicy.

PS Potem wchodzisz w ustawienia w radiu ,naciskasz guzik na kierownicy i przyporządkowywujesz zdarzenie. Teraz wszytsko powinno chodzić. Jeśli nie to zmieć niebiesko biały z wiązkiradia na czerwono zielony z kierownicy oraz czarno biały z wiązki z radia na pomarańczowy z kierownicy. Czarny od wiązki z radia z żółto zielonym z kierownicy pozostawiasz bez zmian bo na 90% żółto zielony to masa.

Edytowane przez daniel.tymek

• 1 rok później...

Witam,

Posiadam 350Z z2004 ze stanów z radiem bose i zmieniam na radio 2din na androidzie-  potrzebuję przejściówki lub schematu do połączenia z kosteką ISO z tymi co są ori w 350Z (BOSE). Pomoże ktoś?

Może kolega z Wawy coś podpowie?

pozdrawiam

Laurin

Edytowane przez Laurin

http://www.car-tronic.pl/adapter-do-odblokowania-fab-wzmacniacza-bose-system-p6385

Tutaj masz na ten przewod luźny dajesz prąd po zapłonie ja to zrobiłem na zwykłej przejsciowce która o ile dobrze pamiętam jest jeszcze przed tym ale można to obejść najlepiej zadzwonić do nich i oni wszystko wytłumaczą spoko chłopaki

Edytowane przez mmati9

Dzięki jest to jakieś rozwiązanie - A nie da się tak po prostu zaingerować w kable bez kupowania takiej przejściówki?

chodzi mi o połączenie kabli np na krótko z odpowiednimi kablami w nowym radiu?

Dobra chyba juz ogarnąłem te przewody i wiem co i gdzie idzie...

Teraz pytanko czy z nowego radia dawać sygnał na ori wzmaczniacz bose z wyjść na głośniki czy wyjść  na wzmacniacz (RCA cinch)???

Pozdrawiam Laurin

Na pewno się da bo przejściówka łączy po prostu ze sobą odpowiednie kable ale co i jak to nie wiem bo ta przejściówka podstawowa kosztowała koło 20zł, tak musisz dać 12V z radia na wzmacniacz żeby on się włączył bo inaczej będzie cisza :)

wzmak dostał zasilanie...

Dobra sprzęt gra ale nie do końca tak jak powinien.

Podłączyłem wyjścia z głośników na wzmacniacz seryjny bose i jak grają 4 głośniki to sub gra bardzo cicho.

Jak wezmę na kanał lewy lub prawy tylny to sub pięknie się odzywa.

Nie wiem o co tu chodzi.

w radiu mam jeszcze wyjścia 4xRCA i 1xsub - może podłączyć 4xRCA na wzmacniacz?

Nie mogę rozgryźć jak działa wzmacniacz bo nie ma żadnych wejść na cinche...

Pomoże ktoś????

Pozdrawiam Laurin

wzmak dostał zasilanie...

Dobra sprzęt gra ale nie do końca tak jak powinien.

Podłączyłem wyjścia z głośników na wzmacniacz seryjny bose i jak grają 4 głośniki to sub gra bardzo cicho.

Jak wezmę na kanał lewy lub prawy tylny to sub pięknie się odzywa.

Nie wiem o co tu chodzi.

w radiu mam jeszcze wyjścia 4xRCA i 1xsub - może podłączyć 4xRCA na wzmacniacz?

Nie mogę rozgryźć jak działa wzmacniacz bo nie ma żadnych wejść na cinche...

Pomoże ktoś????

Pozdrawiam Laurin

OK już ogarnąłem - gra super :-) a radyjko na androidzie elegancko śmiga :-)

Edytowane przez Laurin

Nie wiem jakie masz radio ja nie mam tylnych głośników i dołączyłem przednie drzwiowe bezpośrednio pod radio - nigdy jeszcze tak nie grały ten wzmacniacz to jest pet w h*j.

Podłącz wszystko bezpośrednio do radia , da sie wykorzystać istniejącą instalacje.

Jak ktoś by chciał mam całe audio na sprzedaż z mojej zety - stan bdb

Edytowane przez jakub350