Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[370z] Akcja serwisowa układu kierowniczego

Chudy23

Rekomendowane odpowiedzi

Oddałem dzisiaj moje autko do serwisu i mój mechanik(nie w serwisie Nissana) powiedział mi, że gdy zamawiał olej i inne pierdoły dowiedział się że jest jakaś akcja z wymianą części w układzie kierowniczym. Część podobno kosztuje ok. 2500zł, ale to feler fabryczny i wymieniają za darmo. Zadzwoniłem do Japan Motors w Chorzowie i czekam na odpowiedź czy moja Zetka jest obdarzona tą felerną częścią. Skoro wymieniają za free to polecam się zoorientować, a co dalej z moim autem to napiszę.

Jestem umówiony na poniedziałek w Japan Motors w Chorzowie. Wczoraj gościu z serwisu oddzwonił i powiedział, że pomimo tego że samochód jest z 2009 roku i już go nie obejmuje gwarancja to posiada jakąś wadę fabryczną w układzie kierowniczym i wymieniają za darmo. W poniedziałek napiszę co wymienili, bo mechanikiem nie jestem i nie zapamiętałem co dokładnie jest do wymienienia :wacko:

To standard w 370z. Blokada przekładni kierowniczej. Sam jadę na tą akcję serwisową w najbliższą sobotę do Zaborowskiego. Wada polegała na tym, że mogłeś zablokować kierownicę i w skrajnych przypadkach już jej więcej nie odblokować przez co auto trafiało na lawecie do serwisu :)

To standard w 370z. Blokada przekładni kierowniczej. Sam jadę na tą akcję serwisową w najbliższą sobotę do Zaborowskiego. Wada polegała na tym, że mogłeś zablokować kierownicę i w skrajnych przypadkach już jej więcej nie odblokować przez co auto trafiało na lawecie do serwisu :)

Dokładnie, blokada przekładni. Posiedziałem 2 godzinki i zrobione.

Tak jak pisze Malarz. Przy czym akcja obejmuje wszystkie 370Z nie ma ograniczenia wiekowego. Pracowałem w Japan Motors Chorzów :) 

Tak jak pisze Malarz. Przy czym akcja obejmuje wszystkie 370Z nie ma ograniczenia wiekowego. Pracowałem w Japan Motors Chorzów :)

Młynarz nie malarz :)

nie ma ograniczenia w dół a w górę (wiesz do którego rocznika?)

nie wszystkie 370Z - na postawie VIN niektóre egzemplarze nie są objęte tą akcją (mój nie)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...