oskazip Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 mam fajny patent na nie rozpinające sprzegiełka avm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Oświeć nas ... póki co nie ma z tym problemu, ale kto wie, może się przydać w przyszłości. przy okazji zapytam, czy jest u Was problem z samoczynnym odkręcaniem się śrub głównych? na dwóch autach mamy AVM-y HP i na obydwu śruby poluzowały się mimo podkładek sprężynowych w jednym były wkręcone na smar miedziowy i to mogło mieć znaczenie, ale w drugim były bez smaru ...efekt ten sam doradzono mi klej do gwintów, ale ponoć trzyma na amen i żeby później rozkręcić trzeba by podgrzać palnikiem ... średnio mi się to uśmiecha doradźcie koledzy co robić W Patrolach pewnie nie będzie to łatwe do zrealizowania ale w Terrano mam chyba sposób na montaż sygnalizatora rozpiętego sprzęgu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oskazip Opublikowano 23 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2014 niekiedy avmy nie rozpinają się!? ze starych sprzęgiełek automatycznych przekłądamy sprężynę tylko trzeba ją przeciąć na pół bo cała jest za gruba no i tą połówkę wkładamy pod zapadkę co zasprzęgla półoś z kołem takim sposobem od razu po przekręceniu z 2x4 i z 4x4 rozpięcie jest natychmiastowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.